Home » Insect Ark – The Vanishing

Insect Ark – The Vanishing

door pim@rockportaal.nl
239 views 1 minuten leestijd


The Vanishing heet het nieuwe album van Insect Ark, de band van bassist en lapsteel gitariste Dana Schechter en ex Sub Rosa drummer Andy Patterson. Na Marrow Hymns is de dreiging op deze plaat niet minder geworden.
De naargeestigheid, de bedwelmende atmosfeer en de trage zware drums zijn ge-upgrade op deze plaat. De plaat is een stuk donkerder dan voorganger Marrow Hymns. Een baslijn als in opener Tectonic is om de vingers bij af te likken.  Vooral de combinatie van die zware bas en de scheurende, naargeestige klanken van de lapsteel gitaar is zo origineel. Geen wonder dat Michael Gira van het legendarische Swans een beroep op de lapsteelkwaliteiten van Schechter heeft gedaan en haar mee heeft genomen op tour. De kracht zit hem in deze plaat in de hypnose van repetitie. Er is een riff, die wordt aangevuld met een drumbeat en daaroverheen gaat Schechter los met de lapsteelgitaar. Klinkt simpel maar is technisch hoogstaand.
Conclusie: The Vanishing is een cinematisch meesterwerk. Insect Ark past in het rijtje van Mogwai, David Lynch en zou geweldig passen in één van zijn films.
Op een schaal van 1 tot 10:
9

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00