Home » Jenn Vix – Unlocked

Jenn Vix – Unlocked

door Edwin Knip
81 views 1 minuten leestijd

Vijf elektronische rock nummers van een singer-songwriter die haar sporen al verdiend heeft.
Jenn Vix draait al een aantal jaren mee in de muziekindustrie, niet alleen als muzikant maar ook als componist, producer en recording engineer zoals dat zo mooi heet. Ze heeft zich bemoeit met de meest uiteenlopende genres, van alternatieve rock tot electro-Industrial.  Vix heeft met de veel grote namen samengewerkt, onder andere met Marco Pirroni (Sinead O’Connor, Adam Ant), Reeves Gabrels (The Cure, David Bowie) en Adam Horovitz (Beastie Boys).
Deze EP bevat vijf nummers, waarvan Complicated Man al eerder uitkwam als single. Het is een nummer over destructieve relaties. De hele EP is geinspireerd door gedachten die Vix had toen ze ernstig ziek werd en door een foutieve diagnose bijna overleed. Het gaat ook over gedachten en gevoelens over de mensen die op dat moment in haar leven waren.
Op het nummer Unlocked speelt John Ashton (Psychedelic Furs) mee. Hij speelde al eerder mee op nummers op de EP Strange Buildings. De EP begint met Alive Again, een stevige intro met lekker gitaarwerk. En het voorgaande in acht genomen, een toepasselijke titel. Het nummer ligt lekker in het gehoor en de stem van Vix blijkt toch heel prettig te zijn om naar te luisteren. Van het nummer Complicated Man staat er nog een tweede versie op de EP, een remix. De EP sluit af met het rustige Unlocked. Veel te snel komt er een eind aan de vijf nummers, we zijn nauwelijks een kwartier verder. Dat is jammer, maar datgene wat op deze EP te horen is, is absoluut de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00