Home » Neuronspoiler – Second Sight

Neuronspoiler – Second Sight

door Edwin Knip
79 views 1 minuten leestijd

Vier jaar na het laatste album komen deze rockers uit London terug met een spiksplinternieuw album.
Stevige, ouderwetse rock zoals we het ons herinneren uit de tijd dat de NWOBHM hoogtij vierde. Snel en meedogenloos worden er gitaarpartijen neergezet door Pierre Afoumado en Dave Del Cid. In het nummer This Is Revolution spelen ze ongelooflijk snel, een genot om naar te luisteren. De hoge uithalen van zanger JR worden afgewisseld met expressieve rauwe zang.
De nummers komen in sneltreinvaart voorbij, het tempo ligt hoog. Dan is er even een rustpuntje bij The Brave Man. De op Trinidad & Tobago geboren JR laat horen dat hij ook rustiger nummers kan zingen. Halverwege kan hij zich trouwens wel weer uitleven op extreem hoge uithalen. Queen Of The Darkness is een nummer dat zich nestelt in je geheugen, het heeft iets dat er voor zorgt dat het nummer niet meer uit je hoofd wil. Het heeft een wat tragere opbouw en een pakkend refrein.
Ook Hidden Agenda is een nummer dat blijft hangen, wederom door de combinatie van melodie en tekst. En ook hier is weer plek voor een korte gitaarsolo. Heart Of A Lion en Murder City sluiten het album af. De acht nummers op het pas tweede officiële album zijn gekeurd en voldoende bevonden. Dit is een album waar de band mee voor de dag mag en kan komen.  NWOBHM is nog springlevend!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00