Home » Kensington – Effenaar (Eindhoven) 22/03/2013

Kensington – Effenaar (Eindhoven) 22/03/2013

door roeline@rockportaal.nl
227 views 3 minuten leestijd

Dat Kensington tegenwoordig een bekende naam is in Nederland, is wel duidelijk. De band zou in eerste instantie in de kleine zaal van de Effenaar staan, maar door het snelle uitverkopen daarvan werd de show verplaatst naar de grote zaal. En terecht, want de heren staan vanavond alsnog voor een compleet uitverkochte zaal.
20130322-willow-001De starter van vanavond is de Belgische band Willow. Terwijl de zaal nog langzaam volloopt begint de band al aan de half uur durende set. In het begin is het publiek nog ietwat rumoerig, maar naarmate de set volgt weet Willow te boeien. De muziek van het Belgische zestal is te omschrijven als indie rock met een 80’s tintje. De band heeft een zeer aangename sound en zet een energiek optreden neer.
Dan is het de beurt aan Kensington. De band opent de set vol gas met het nummer Go Down en weet deze energie de rest van het optreden vast te houden. De Utrechters hebben er duidelijk zin in en weten het publiek goed mee te nemen in hun enthousiasme. Zowel jong als oud danst flink mee op nummers als Don’t Look Back en Send Me Away.
Op hoog tempo volgen de nummers elkaar op en iedere hit komt langs. De setlist bestaat grotendeels uit nummers van hun laatste album Vultures, met zo nu en dan wat oud werk ter afwisseling. Ook brengen de heren een goed uitgevoerde cover van Ben Howards nummer Keep Your Head Up ten gehore. Een groot pluspunt is dat Kensington de nummers niet exact hetzelfde speelt als de albumversies. Ze maken gebruik van de vrijheid om er wat extra’s aan toe te voegen en dat gaat ze goed af. De heren spelen strak en dynamisch en het optreden staat als een huis.
20130322-kensington-008Een van de hoogtepunten van de avond is het rustigere nummer Ghosts. Het licht in de zaal wordt gedimd en het publiek wordt verzocht hun mobieltjes omhoog te houden. In de zaal zie je honderden lichtjes, wat een mooie sfeer creëert rondom het nummer. Ook het nummer I Was Too Scared springt eruit. Aan het eind van dit nummer laat de band zich helemaal gaan. Er wordt volop met pedalen gespeeld en gitarist Casper sleept zelfs nog even zijn gitaar over de bühne. Na dit nummer verlaat Kensington kort het podium om vervolgens weer terug te komen en nog drie nummers te spelen. De set wordt dan definitief afgesloten met Kilimanjaro.
De heren stonden vanavond voor het grootste publiek dat ze als headliner ooit hebben gehad, en ze waren er klaar voor. Met een veelbelovend festivalseizoen op de planning gaat de band op volle toeren door. Dit is nog maar het begin voor Kensington.
Setlist: Go Down – It Doesn’t Have To Hurt – Don’t Look Back – Youth – Keep Your Head Up (Ben Howard Cover) – Call My name – Ghosts – Ride – Home Again – No way out – Let Go – Send me Away – I Was Too Scared – We Are The Young – The Heart of It – Kilimanjaro
Willow – Effenaar (Eindhoven) 22/03/2013
[AFG_gallery id=’45’]
Kensington – Effenaar (Eindhoven) 22/03/2013
[AFG_gallery id=’46’]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00