Home » Kim Wilde – Metropool (Hengelo) 4-4-2024

Kim Wilde – Metropool (Hengelo) 4-4-2024

door Edwin Knip
782 views 4 minuten leestijd

Kim Wilde trapt haar Greatest Hits 2024 Tour af in een uitverkocht Metropool in Hengelo.

Aanvang 20:30 staat er in de aankondiging, nagenoeg iedereen is dan al lang binnen en er wordt gewacht op de show. Er is geen voorprogramma deze keer, en dat is ook wel eens fijn. Er loopt een intro muziekje en de band komt op, als laatste betreedt broer Ricky Wilde het podium. Stijlvol in zwart met het nodige metaal, markante kop en die charismatische grijns, hij heeft er in ieder geval zin in.

De band zet het nummer Rage To Love in en dan verschijnt de 64-jarige Kim Wilde zelf ook ten tonele. De uitvoering van het nummer is korter dan het origineel en direct daarna wordt Never Trust A Stranger ingezet. Bij de eerste tonen klinken haar vocalen nog wat stroef en moeizaam maar al snel zijn de stembanden op temperatuur en klinkt ze zoals ze zou moeten klinken. Oude en nieuwe nummers lopen door elkaar vanavond, van het uit 1981 uitgebrachte Water On Glass schakelt de band naadloos over naar 1990 voor Can’t Get Enough For Your Love.

Ondertussen heeft Kim het publiek al meerdere malen bedankt voor het aanwezig zijn, ze is zichtbaar onder de indruk van het enthousiasme van de uitverkochte zaal. Ze laat weten dat het optreden in Nederland nou een keer niet in de herfst is, en dat de lente toch een mooier jaargetijde is om hier te zijn. ‘Within a few days I’ll visit the Keukenhof, that’s how rock’n roll I am’ vertelt ze lachend. De sfeer zit er goed in, zowel op het podium als in de zaal.

Er gaat een bedankje naar haar Duitse collega Nena die er voor zorgde dat ze nummer 1 haalde in de Nederlandse hitlijsten en haar zo weer terug op het podium hielp. Uiteraard volgt dan meteen Anyplace Anytime, Anywhere. Het ontbreekt de band niet aan energie en enthousiasme maar er wordt even wat gas terug genomen als er nummers van het album Close gespeeld worden. Zowel Four Letter Word als Love In The Natural Way worden dan ten gehore gebracht.

Voor het voorstellen van de band neemt Kim uitgebreid de tijd. Als haar nichtje en achtergrondzangeres Scarlett Wilde aan de beurt is trekt Kim zelfs het vel met handgeschreven complimenten uit de handen van een fan om dat de zaal te laten zien. En als broer Ricky aan de beurt is, wordt deze helemaal de hemel ingeprezen.

De set wordt vervolgd met nummers als Stone, 1969, View From A Bridge en meer. Tussendoor weet Kim te melden dat er aan het eind van het jaar een nieuw album zal verschijnen en dat de band ook al weer voor volgend jaar is geboekt. Het kan niet op! De set wordt uiteindelijk afgesloten met Camboida, dat nog even naadloos over gaat in de 2024 versie Overdrive, gevolgd door You Came en ten slotte het nummer waar het allemaal mee begon, Kids In America.

De familie Wilde maakte er weer een fantastisch feestje van vanavond, samen met de andere bandleden. Op het podium staat een hecht collectief die het enorm naar hun zin hebben en hun plezier en enthousiasme moeiteloos op het publiek weten over te brengen. Ga dus kijken of je de komende twee weken nog een show kunt bijwonen. En zo niet, dan is er volgend jaar een herkansing.

Fotografie: Rob Ulrich

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00