Home » King Dude – Sex

King Dude – Sex

door Edwin Knip
196 views 2 minuten leestijd

kingdude-sex-coverSpirituele rock’n roll geïnspireerd door de oude bekende Heer Lucifer.
King Dude is een eenmansformatie gevormd door Thomas Jefferson Cowgill (Book Of Black Earth, Cros, Orvkkl). In een duistere sfeer is hij op jacht naar bloed en zweet. Alle instrumenten worden door hemzelf bespeeld, deze keer is er voor het eerst mede een basgitaar te horen. Hij laat weten dat hij de luisteraar mee wil slepen naar de donkerste dieptes van zijn bizarre geest. Het openingsnummer Holy Christos creëert meteen die duisternis die hij wil oproepen, traag en donker zoekt het nummer een weg naar de luisteraar. Evenals enkele andere nummers op dit album doet het hier een daar bijna religieus aan. I Wanna Die At 69 doet bij vlagen denken aan de hoogtij dagen van Sisters Of Mercy qua zang, de muziek blijft traag maar mist de beat die Andrew Eldritch zo goed wist te benutten.
Ook met Our Love Will Carry On komt het tempo er niet in. Tergend langzaam wordt de tekst vrijwel volledig opgelezen. Toch weet Cowgill de luisteraar bij de les te houden, het blijft interessant juist omdat het volledig anders is dan de gebaande wegen. Dan, in het nog geen twee minuten durende Seks Dungeons USA gaan plotsklaps alle registers open, en wordt er een stevig rocknummer de ruimte ingestuurd. Stevig gitaarwerk en agressieve zang vormen het hoofdbestanddeel van dit nummer.  Daarna gaat met Conflict & Climax het tempo weer omlaag, waarna het in The Leather One weer tergend langzaam wordt. Swedish Boy Drum voert het tempo dan nog een keer op, instrumentaal gezien. De zang blijft donker en duister.
Een interessant project dat zeker een luisterbeurt waard is. Van oktober tot december speelt Cowgill diverse shows in de Verenigde Staten en Canada, waarna in april 2017 een Europese tour volgt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00