Home » King Legba & The Loas – Shine A Light

King Legba & The Loas – Shine A Light

door Edwin Knip
365 views 1 minuten leestijd

De nieuwe EP van deze Zwitserse muzikanten bevat vijf aanstekelijke nummers.

De band is niet erg actief met het uitbrengen van fysieke muziekdragers, in 2013 komt er een EP op vinyl uit en in 2019 komt het debuut album Back From The Dead. Nu zijn we drie jaar verder en komt de band met een nieuwe EP. Zanger/gitarist Tobias Glanzmann, bassist Marco Grementieri en drummer Silvio Spadino maken psychedelische blues rock met stoner invloeden.

Out Of The Ashes is een redelijk uptempo nummer vol aanstekelijke gitaar riffs overgoten met de rauwe vocalen van Glanzmann. Drummer Spadino houdt het tempo er stevig in terwijl er een solide muur van baspartijen wordt neergezet door Grementieri. Met Smithereens doet de band het iets rustiger aan, althans in het begin van het nummer. Langzaam maar zeker gaat de volumeknop verder open, voorzichtig wordt er wat sneller gespeeld. Om daarna toch weer in te zakken.

Hellhound is flink uptempo met een overvloed aan psychedelische klanken en stevige gitaar riffs. met de nummers The Green Manalishi en The Storm Will Scream Your Name maakt dit trio deze EP vol. Vijf uitstekende en gevarieerde nummers doen je hopen op een volledig album. Een uitstekende EP.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00