Home » Ghosther – Immersion

Ghosther – Immersion

door Edwin Knip
347 views 2 minuten leestijd

Rock, pop, alternatieve rock en ongelooflijk veel metal. En hard bovendien!

De vierkoppige band is afkomstig uit Heinsberg, Duitsland, ongeveer ter hoogte van Noord Limburg. De band bestaat uit zangeres Jenny Jansen, gitarist/zanger Andy Gaube, bassist Frank Stellmacher en drummer Ronnie Jansen. In 2019 brengt de band haar debuutalbum Through Fire uit.

De band werkt aan het nieuwe album, zoals zoveel bands, tijdens de pandemie. De band wordt gelabeld als female fronted alternative metal en metalcore. Maar het nieuwe album bevat zoveel meer. Ruige, zware riffs, catchy koortjes en een ongelooflijke hoeveelheid energie. Op de eerste single Doomed weet de band de medewerking te krijgen van Björn Strid (Soilwork). Op het nummer Song More Of The Same horen we de vocalen van Joey Tyler (VRSTY).

Dertien nummers die samen voor vijftig minuten muziek zorgen. Het album is ruig, hard, melodisch en nog harder. Resistance is het eerste nummer, een stevig rocknummer met een aanstekelijk koortje. Het valt meteen op hoe goed de wisselwerking is tussen de heldere vocalen van Jansen en de agressieve grunts van Gaube. Ook voor mensen die niet van grunts houden, kunnen hiervan genieten.

Met het nummer Doomed trapt de band het gaspedaal flink in. Het wordt nog steviger,  nog ruiger, nog harder. Zware riffs worden gecombineerd met grunts uit een andere dimensie. En dan opeens is er dat catchy koortje gevolgd door een nog sneller stuk muziek. In opvolgende nummers One Black Eye en Criminal Love zitten korte rustpuntjes, momenten waarop het tempo inzakt, de grunts even wegblijven. Maar dat is nooit voor lang.

Het ultieme rustpunt zit in het instrumentale titelnummer Immersion, een muzikaal intermezzo van amper anderhalve minuut. Deze gaat over in Drowning dat zich lang ontpopt als uptempo rocksong. Ook in nummers verderop op het album wisselt de band rustig en snoeihard met elkaar af. Het geheel vormt een uitermate onderhoudend album dat je zeker een tweede of derde keer achter elkaar kunt horen zonder dat het verveelt. De band heeft een uitstekend album uitgebracht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00