Home » Kiss sluit laatste optreden in Nederland af with a Big Bang!

Kiss sluit laatste optreden in Nederland af with a Big Bang!

door Dave van Hout
1,1K views 3 minuten leestijd

Buiten bij de Ziggodome aangekomen is aan de diverse geschminkte gezichten al snel te zien wie er vanavond naar Amsterdam zijn afgereisd. Kiss uiteraard. Paul Stanley en Gene Simmons de nog originele leden van Kiss blijven het populairst als we op de numerieke aantallen van geschminkte gezichten af mogen gaan.

Een afscheidstour voor Kiss met de klinkende naam “ End of the Road “ tour. Maar hoe ver en lang is die road van Kiss? In 2019 stonden ze met dezelfde tour namelijk ook al in de Ziggodome. De die hard fans zal het worst wezen al komt de band in 2024 nog een keer hun laatste kunstje doen. Een ding is wel zeker, een avondje Kiss staat altijd garant voor goede rock en veel visueel spektakel en dat is vanavond niet anders.
Na de laatste klanken van support act The Last Internationale, die overigens aardig aan de timmeren door bij diverse grote bands shows te mogen openen, wordt het podium ingepakt met een groot doek. Dat doek valt naar beneden en de bandleden komen al spelend met veel rook en vuurwerk op. Staande op allemaal afzonderlijke plateaus dalen ze vanuit uit dak van de Ziggodome af. De liften bereiken binnen no time het podium waarna iedereen zijn eigen stek op het podium inneemt. De vraag die na de eerste klanken meteen in me op komt is hoe zou het met de stem van Paul Stanley zijn? Opener Detroit Rock City laat er geen twijfel over bestaan dat het vanavond wel goed zit met de stem van de frontman. Dat bassist/zanger Gene Simmons en drummer Eric Singer ook nog diverse zangpartijen voor hun rekening nemen komt de stembanden van Stanley alleen maar ten goede omdat die op deze manier ook regelmatig rust krijgen. In het begin passeert veel oud werk de revue wat overigens door het publiek prima te pruimen is. Bij Heaven’s On Fire, Cold gin en Lick it up komen er veel positieve reacties vanuit de fans. Dat de muziek nog steeds prima is staat als een paal boven water maar een Kiss show is niet compleet als het element spektakel  niet aan bod komt. Sterker nog de lat en het verwachtingspatroon liggen zeker bij deze laatste show torenhoog. Vuurwerk, knallen, liften, vliegende bandleden door de zaal echt alles komt voorbij. Hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk toch wel God of Thunder wat Gene Simmons vanuit het dak van de Ziggodome brengt. Naast het ruigere rock werk volgt ook nog het gevoelige nummer Beth dat door drummer Eric Singer achter een piano wordt gespeeld. Kiss kwam, zag en overwon deze avond en liet de Ziggodome met een big bang een beetje beduusd achter na de afsluiters Do you love me en Rock and Rolll All Nite. Want Rock n Roll all Night was het godverdomme zeker aldus Gene Simmons.

Foto’s The Last Internationale (support Kiss) – Dave van Hout Fotografie
klik op onderstaande link


Foto’s Kiss – Dave van Hout Fotografie
klik op onderstaande link


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00