Home » Knipoog Pure Rock (Boekel) 07/06/2014

Knipoog Pure Rock (Boekel) 07/06/2014

door marijke@rockportaal.nl
292 views 6 minuten leestijd

_MG_22331De tiende editie alweer van Knipoog Pure Rock in Boekel en voor die gelegenheid hebben ze een dijk van een programma neergezet. Het belooft een hete dag te worden en de organisatie heeft voorzorgmaatregelen genomen zodat er genoeg beschutting is voor de bezoekers, niets houdt deze dag nog tegen…
De eerste band die we op het binnen podium zien is Raw. Ondanks dat het pas het tweede optreden van deze band is, is het al snel duidelijk dat we te maken hebben met een groep doorwinterde  artiesten die allemaal hun sporen al hebben verdiend in diverse regionale bandjes. Zo zien we bandleden van Rattlesnake Shake, Fatburger en GOOM. De heren willen rauwe gitaarmuziek maken en dat is ze gelukt. Met covers van Pantera, Korn en Slipknot stampen ze de eerste bezoekers wakker. Geen gepriegel en of gezeik, gewoon stevige metal. Volgend jaar wat later op de dag!
Op het buitenpodium staan de mannen van Note to Amy. Een mengeling van hardcore en metal met melodieuze zang. De eerste nummers lijkt de zanger zichzelf niet goed te horen en lijkt het niet altijd even zuiver. Als hij dan vertelt voor het eerst in acht maanden weer op te treden is het wellicht daaraan te wijden. Note to Amy is geen bekende in de buurt, maar toch verzamelt er aardig wat publiek en knikken hoofden instemmend mee op de muziek. De jongens zijn in ieder geval enthousiast en dat is te zien en te horen!
Knipoog Pure Rock 2014-3Tijd voor Bang Bang Bazooka in het inmiddels flink opgewarmde binnen podium. Bang Bang Bazooka brengt je onvervalste rock ’n roll inclusief contrabas en hyperactieve gitarist. Gooi daar nog een nodige dosis charme bij en je hebt een optreden om van te genieten! Na dat potje swingen gaan we terug naar buiten waar Free Beer op het podium staat. Na de verbazing te boven te zijn van de jeugdige leeftijd van deze jongens (de jongste is dertien!) zien en horen we al snel dat dit nog eens talenten in de dop zijn! Stevige gitaarmuziek van Nirvana, Greenday en zelfs wat eigen nummers klinken door de speakers en we horen een hoop talent! Bezoekers blijven elkaar maar verbaasd aanstoten en vol respect naar het podium wijzen. De jonge zanger is zeker niet verlegen en spreekt het publiek toe en zingt de longen uit zijn lijf. We zijn heel benieuwd hoe dit er over een aantal jaar uitziet!
Ondertussen moet er natuurlijk ook wat gegeten worden en zoals elk jaar verzamelen bezoekers zich met hun biertje aan de lange tafels onder de overkapping. Ook dit jaar is er weer een vette hap te halen en hier wordt ook gretig gebruik van gemaakt terwijl de voeten even rust krijgen. De eettafels zijn inmiddels haast beroemd om hun gezelligheid en menig bezoeker trekt zich daar in de loop van het festival ook even terug.
Baby Face Nelson staat daarna op het binnenpodium. Het lijkt moeilijk voor welke band dan ook om het publiek lang binnen te houden gezien de tempraturen tot ongekende hoogte zijn gestegen. Toch doen de mannen van Baby Face Nelson goed hun best. Country en Rock’n Roll maakt dat de sfeer wel steeds losser wordt (en misschien hebben de biertjes er ook wat mee te maken) en er wordt flink gedanst! Kritisch puntje is wel dat na een half uur de nummers allemaal een beetje op elkaar beginnen te lijken, maar voor de liefhebber mag dat de pret niet drukken!
Knipoog Pure Rock 2014-9Vlug weer naar buiten waar de The Pheromones optreden terwijl de zon inmiddels weer achter de bewolking tevoorschijn is gekomen. Het publiek verzamelt zich voor het podium in afwachting van deze rockband. Hun eerste single werd gebruikt voor de promo van het populaire tv-programma ‘Californication’. Hoewel er muzikaal niets valt aan te merken op het optreden van The Pheromones lijkt de beleving wat achter te blijven. Jammer, maar wellicht hadden ze het ook gewoon warm.
Dan weer naar binnen voor de mannen van Helldriver. Dat optreden kan niet anders omschreven worden als stampende gitaren in een dampende hitte. De vergelijking met Motorhead is onvermijdelijk en liefhebbers van het genre komen zeker aan hun trekken. Voor sommigen is het toch iets te veel van het goede en enkele bezoekers vluchten geschokt weer naar buiten. De mannen op het podium maakt het niet uit, zij genieten van het publiek en de muziek.
Knipoog Pure Rock 2014-15Een van de hoofdacts van vandaag is toch wel Navarone, inmiddels steeds bekender bij 3FM, De Wereld Draait Door, bekend van de Grolsch commercial én onlangs nog in de Ziggodome. Je kunt wel stellen dat de jongens van Navarone hard aan de weg timmeren. Zanger Merijn heeft een schurende stem met uithalen waar je u tegen zegt en de gitaristen laten zien dat ze muzikaal tot een hoog niveau behoren. Een topoptreden waarmee Navarone zeker weer nieuwe fans heeft gemaakt. We zijn benieuwd wat we nog van deze heren gaan horen.
Binnen staat daarna een andere topper Black-Bone. Het is opvallend rustig bij het binnen podium als de nog jonge mannen van Black-Bone met hun optreden beginnen maar ze laten zich niet tegenhouden en spelen met hetzelfde enthousiasme als ze doen in de grotere zalen van Nederland, waar ze óók staan. Black-Bone speelt eigen nummers van stevige speedrock, de vergelijking met Peter Pan Speedrock is dan ook snel gemaakt en zeker geen belediging! Black-Bone zorgt gegarandeerd voor muzikaliteit, enthousiasme en puur vermaak. De interactie met het publiek is erg leuk om te zien!
Buiten sluit Prinz Klauz af. Voor Rockportaal nog een onbekende, maar al gauw blijkt dat Prinz Klauz de afsluiting van het buitenpodium waard is. Wederom zien we vele oudgedienden uit verschillende regioKnipoog Pure Rock 2014-19nale bandjes op het podium staan en ze spelen een mix van de beste nummers uit de rockgeschiedenis van System of a Down naar Rammstein tot AC-DC. Het publiek is inmiddels goed in de olie dus er wordt veel gedanst, gedronken en gefeest. Een heerlijke afsluiter met mannen die precies weten wat ze doen én kunnen entertainen!
De afterparty wordt verzorgd door Twenty-Sicks. Zij spelen alle hedendaagse nummers in een rock ’n roll jasje en degene die nog puf hebben dansen de voeten nog onder hun lijf vandaan. Het was een lange dag en het publiek stroomt langzaam naar de uitgang.
De tiende editie van Knipoog kan niet anders dan een succes genoemd worden, een uitgebreid programma met voor ieder wat wils, prachtig weer en veel leuke mensen. Oude bekenden zijn herenigd en nieuwe vrienden worden gemaakt, Knipoog doet zijn traditie weer eer aan; een oergezellig festival.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00