Home » Kovacs – Effenaar (Eindhoven) 02/04/2015

Kovacs – Effenaar (Eindhoven) 02/04/2015

door stijn@rockportaal.nl
219 views 2 minuten leestijd

Na haar eerste twee singles My Love en Diggin is het op donderdag 2 april tijd voor Sharon Kovacs om haar debuutalbum Shades of Black te presenteren. In Effenaar in thuisstad Eindhoven speelt Kovacs, de Wolflady, een weergaloze thuiswedstrijd.
kovacs @ effenaar - foto patrick spruytenburg - 006Het decor op het podium is er eentje uit een sprookje. De zwarte accenten, onheilspellende lantaarns en spinnenwebben geven het idee van een spookhuis. Even na negenen dimmen de lichten op het podium. Als zombies strompelen de leden van Kovacs’ band, The Strangers, het podium op. De intro-muziek schetst een horror-film, een sprookje dat geen goede afloop zal kennen. Met warm onthaal verwelkomt het publiek de stem van Sharon Kovacs, die vanuit de coulissen begint met haar tweede single, Diggin.
Direct veranderen de zombies om haar heen in de muzikanten die ze zijn. Kovacs heeft de betovering gebroken. Die symboliek hoort immers bij een sprookje. Maar laten we eerlijk zijn – Sharon Kovacs heeft die symboliek niet nodig om haar aanwezigheid kenbaar te maken. Kovacs is een vrouw die haar muziek geleefd heeft en die een persoonlijk verhaal vertelt. Dat onderbouwt ze met een natuurlijke podium-presence en een warm maar rauw stemgeluid. Het roept veel parallellen naar andere bekende stemmen uit de muziekwereld, maar die namen uitspreken zou afbreuk doen aan haar indrukwekkende en eigen stemgeluid. Met eerste single My Love en daaropvolgend de cover Diamonds Are Forever demonstreert ze het vocale bereik van haar 24-jaar jonge strot. Iedere uithaal is een hoogtepunt, en het publiek laat Kovacs baden in applaus.
Kovacs staat in schril contrast met Sharon, de vrolijke springer die tussen de nummers door grapjes maakt en over het podium heen stuitert. Er staan duidelijk twee mensen achter de microfoon: Sharon het meisje, en Kovacs de muzikante. Sharon heeft in haar 24 levensjaren al genoeg meegemaakt. Verdriet, spijt, en twijfel zijn thema’s die terugkomen, demonen die bevochten worden. Op Shades of Black legt Kovacs vast hoe Sharon haar demonen overwon. Ze wil geen spijt meer hebben. Alle duisternis die van binnen zat, heeft ze in haar debuutalbum gegoten. Shades of Black is de onwaarschijnlijk goede afloop van het sprookje, en het begin van iets heel moois.
Setlist: Diggin – 50 Shades of Black – My Love – Diamonds Are Forever – He Talks That Shit – Night of the Night – Strange – Sunday Dress – Whiskey & Fun – Fool Like You – Hold On – When The Lady’s Hurt – Wolf – 7 Day Fool – The Devil You Know – Sound Of The U-ground

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00