Home » Krezip – 013 (Tilburg) 14/04/2023

Krezip – 013 (Tilburg) 14/04/2023

door Maurice Tonies
1,8K views 6 minuten leestijd

Het vorige bezoek van deze band aan 013 in Tilburg is alweer 15 jaar geleden, er is een gloednieuw album verschenen en er is ineens een bandlid gewisseld omdat deze mag gaan drummen bij U2. Hoeveel redenen kun je nodig hebben om de uitverkochte show van Krezip in 013 bij te willen wonen? Of wil je stiekem gewoon weer I Would Stay meeblèren?

De gouden keeltjes in de grote zaal in Tilburg mogen zich alvast opwarmen bij het optreden van WIES. De groep rondom zangeres Jeanne Rouwendaal is bezig aan een heuse opmars, met regelmaat zijn ze op de radio te horen en wie weet levert de show vanavond ze nog meer lof op. De Amsterdammers gaan in ieder geval met het nodige enthousiasme van start en benutten het half uurtje wat ze gegund is tot de allerlaatste minuut. In de set vinden we uiteraard de bekende singles Radiostilte, Meisje en Soms Is Het Te Laat, maar ook is WIES bezig met nieuwe muziek, waaronder het nieuwe nummer Blijf Weg. WIES speelt dan ook een zeer vermakelijke show en dit smaakt eigenlijk naar meer. Vooral als ze met het nummer Barman het publiek geheel voor zich winnen, iedereen een lichtje op de telefoon aandoet en er stiekem alvast een beetje ruimte is voor kippenvel in de 013.

Als voor een tweede maal de lichten doven komen de voormalige Tilburgse helden het podium bestormen. Tilbûûûûûûrg…. Met deze bewoording verwelkomt een luide Jacqueline Govaert haar publiek en vanaf dat moment zit de sfeer er meteen in. Krezip is weer back in town en sinds de reünie  hebben de dames en heren niet stilgezeten. Sterker nog, het tweede album Any Day Now sinds deze reünie ligt nog maar net in de schappen. De band komt dan ook het nieuwe album graag voorstellen in de Brabantse poptempel en opent direct met het nummer Ready For More en dat zou niet het enige nummer zijn van het nieuwe album wat we vandaag te horen zouden krijgen.

Het nieuwe album Any Day Now staat bol van de nodige zelfreflectie, wat hebben ze in de afgelopen Jaren toch allemaal meegemaakt en bereikt. Toen ze eens als bandje begonnen en ze nog op bandjesavondjes in Tilburg speelden had niemand voorzien dat ze anno 2023 nog steeds  zouden bestaan, heel veel festivals gezien zouden hebben en iedereen de nummers zou meezingen. Jacqueline vertelt dan ook graag hoe het was in 1998 toen ze het 013 mochten openen en hoe zeer deze grote zaal ondertussen is veranderd. Daarnaast komen er nog herinneringen voorbij aan de tijd dat Noorderligt nog het podium van Tilburg was. Krezip heeft samen het podium in Noord Brabant de nodige ontwikkelingen doorstaan.

Wat in al die jaren niet is verdwenen is het enthousiasme van Krezip. Ok, toegegeven, de nieuwe nummers zijn minder energiek dan voorheen, maar het grote meezingen en genieten is gebleven. Het publiek geniet dan ook vol verve en er wordt volop meegezongen. Ook heeft Krezip een nieuwe generatie jonge fans weten aan te boren en mogelijk is dit door de ouders met de paplepel ingegoten. Er zijn veel ouders met hun kroost op pad om samen mee te zingen op de nummers van nu en de hitjes van weleer.

Krezip weet Lost Without You, You Are Not Alone en Seventeen dan ook die gevoelige toon te raken. Dochters vallen de ouders in de armen evenals stelletjes die knuffelend in de zaal staan te genieten. Fans van het oudere werk moeten even geduld hebben, maar worden gaandeweg de set alsnog op hun wenken bediend. Zo slaat met All Unsaid en In Her Sun (Stupid) alsnog de vlam in de pan. Een stuiterende Jacqueline zoekt alle hoeken op van het podium en dit heeft een positieve uitwerking op het aanwezige publiek in de grote zaal. Hier was men wel even aan toe!

Krezip heeft nog een verrassing in petto voor vanavond. Zo blijkt dat de zangeres van WIES een groot fan is van Krezip en in het verleden al eens Out Of My Bed coverde en vandaag mag ze het podium delen met haar idolen. Een mooie samenzang klinkt en het publiek doet de rest. De gouden keeltjes zijn aanwezig in Brabant en samen wordt het een mooi geheel. Wie had gehoopt op nog een verrassing in 013 tijdens Making A Memory komt bedrogen uit. Danny Vera is niet aanwezig, het bekende duet wordt gezongen samen met  gitarist JP Hoekstra. Wel heeft de band alsnog een andere verrassing voor het Tilburgse publiek. Bij de geluidstafel staat een piano opgesteld en vanaf die plek mag de grootste hit van Krezip vertolkt worden. De tekst van I Would Stay wordt uit volle borst woord voor woord meegezongen.

Zo kent deze avond in 013 talloze mooie momenten. We zien een band aan het werk die het enorm leuk vindt om na 15 jaar weer in hun voormalige thuisstad te spelen. Vol trots het nieuwe werk aan ons voorstelt en we volmondig kunnen zeggen dat het met de vorm van de band wel goed zit. We kunnen zelfs toegeven dat we nauwelijks verschil horen tussen de tijdelijke drummer Bram, die vaste drummer Bram vervangt tijdens de periode dat hij met U2 mag gaan optreden. Ook kan men het toegift door een ringetje halen. Met het nummer Beautiful Ride blijkt alles compleet op hun plek te vallen en horen we precies wat het gevoel is waarmee Krezip nu op het podium staat en als een ware afsluiter kan Sweet Goodbyes niet uitblijven. Een echte goodbye is het niet. Krezip keert deze zomer terug in Tilburg op het Spoorpark Live festival en ook staan ze volgend jaar in het theater in de stad tijdens de theatertour. Het verhaal van dat studentenbandje van de Rockacademie dendert dan ook nog even voort!

Mais informações sobre este incrível banda você pode obter em https://slotogate.com/pt/roleta/.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00