Home » Lady Beast – Vicious Breed

Lady Beast – Vicious Breed

door Edwin Knip
93 views 2 minuten leestijd

Een sterke combinatie van NWOBHM en metal, afkomstig uit Philadelphia.
Het is alweer het derde album van deze luidruchtige band onder leiding van zangeres Deborah Levine. De andere leden zijn gitaristen Andy Ramage en Chris Tritschler, bassist Greg Colaizzi en drummer Adam Ramage. De band heeft ondertussen een onbetwiste reputatie als live act opgebouwd aan de Oostkust van de Verenigde Staten. Het album opent met Seal The Hex, een nummer met een rustige intro maar dat langzaam uitgroeit naar een stampende rocker.
The Way is een uptempo rocksong, waarna Love Hunter volgt. Dit nummer is wat trager en dreigender. De sfeer wordt mooi bepaald door de zware gitaarpartij in het nummer. Hierna wordt het iets minder ruig en snel met het mooi Always With Me. Er zit nog wel degelijk een sneller tempo in dan in een gemiddelde ballad en gaandeweg wordt het ook wat steviger. In een aantal nummers doen de gitaarpartijen inderdaad denken aan de NWOBHM bands uit de jaren tachtig. De muzikale omlijsting is hier net zo belangrijk als de zangpartij.
Met het nummer Get Out gaat het meteen weer een versnelling hoger. Snel drumwerk en snerpende gitaren stuwen het nummer voort. Levine heeft een agressieve, rauwe stem die perfect bij de nummers past. Sky Graves is ook weer een wat langzamer nummer, half ballad, half rocknummer. Het album sluit in stijl af met het snelle, agressieve Vicious Breed. De teksten komen van de hand van Levine die toelicht dat ze eerst de teksten schrijft en daarna wordt pas de muziek toegevoegd.
Met het uitbrengen van dit album bij een Italiaanse maatschappij wordt de kans groter dat de band in Europa komt optreden. Hou de band in de gaten, als de energie van het album een voorbode is van een live show wordt het zeker de moeite waard om de band live te zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00