Home » Silver Wind – Legion Of The Exiled

Silver Wind – Legion Of The Exiled

door Edwin Knip
83 views 1 minuten leestijd

Het debuutalbum van de Franse heavy metal band is het wachten waard geweest.
Reeds in 2005 is de band opgericht in Grenoble, maar de eerste release laat nog op zich wachten. Pas in 2013 komt de EP Fight For Glory, en nu, vier jaar later komt het eerste volwaardige album. Stevige, krachtige gitaarriffs en snoeiharde drumslagen worden gecombineerd met een krachtige zangstem en melodische achtergrondzang. In eerste instantie zijn er invloeden van Zweedse metal acts te horen in de nummers. Na verloop van tijd wordt de band meer beïnvloed door bands als Paragon, Iron Savior en Lonewolf. De zanger van deze laatste band, Jens Borner verzorgt zelfs de achtergrondzang op het debuutalbum van Silver Wind.
Het album bevat acht eigen composities en een cover van de klassieker Mediëval Steel van de gelijknamige band. Het eerste nummer van het album is een langzaam, melodieus stuk muziek met een gesproken tekst dat meteen overgaat in het titelnummer Legion Of The Exiled. Het nummer is een lekker uptempo rocknummer. Het hele album gaat ongeveer in hetzelfde tempo door, er is geen pauze, geen rustpunt, geen ballad. Nonstop komt het gitaargeweld uit de speakers.
Met bijna veertig minuten duurt het album niet lang, maar er is variatie genoeg om te blijven boeien. Zo zit er af en toe een stevige gitaarsolo in een nummer, luister maar eens naar Sword Of The Snow. De zangpartijen wisselen van krachtig tot melodieus inclusief hier en daar een hoge uithaal. Het album zal niet in de top tien lijsten van 2017 terechtkomen, maar is zeker een luisterbeurt waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00