Home » Purple Hill Witch – Celestial Cemetary

Purple Hill Witch – Celestial Cemetary

door Edwin Knip
108 views 1 minuten leestijd

Een donker meeslepend doom metal album met de veelbelovende titel Hemelse Begraafplaats.
Dit is het langverwachte vervolg op dat mooie debuutalbum uit 2014, vol met stoner rock. Het huidige album klinkt iets melodischer, de band heeft duidelijk stappen genomen in de muzikale ontwikkeling. De gitaar riffs zijn niet alleen maar tergend langzaam, er zitten nu zelfs bijna uptempo stukken melodie in. De band klinkt nog steeds als een subtiele combinatie van Black Sabbath, Hawkind and Angel Witch en weet de luisteraar mee te voeren op een reis naar werelden vol met occulte rituelen en barre Middeleeuwse gebieden  die geplaagd worden door slechte heksen.
Het eerste nummer is Ghouls In Leather en met ruim acht minuten is het meteen het langstdurende nummer van de zeven nieuwe titels. Het nummer wordt langzaam opgebouwd, vanuit het niets zwelt de gitaar aan. Het tempo ligt laag, de toon is dreigend en donker. Around The Universe is wat steviger en heeft een wat hoger tempo. Het nummer lijkt zo weggeplukt te zijn uit de vroege jaren zeventig. Ook Merticide heeft een snellere melodie en wat meer nadrukkelijk aanwezige gitaar riffs. Het brengt allemaal net weer wat meer variatie in het geheel. In Burnt Offereing wordt er zelfs nog een mondharmonica toegevoegd aan de muzikale omlijsting.
Het album is een waardig opvolger en bevat zeven sterke composities. En, zoals het in de bijgevoegde biografie staat, dit zou een soundtrack van een film kunnen zijn. Maar dan wel een film waarin op begraafplaatsen op heksen gejaagd wordt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00