Home » Liberty Street & Sabbath Judas Sabbath – Rambler (Eindhoven) 03/08/2013

Liberty Street & Sabbath Judas Sabbath – Rambler (Eindhoven) 03/08/2013

door Patrick Spruytenburg
205 views 3 minuten leestijd

Vanavond is een beetje een ‘vreemde’ avond in de programmering van The Rambler: in de reguliere reeks optredens staat de regionale coverband Liberty Street op het podium. Om middernacht begint voor de bezoekers van Nirwana Tuinfeest de Black Sabbath en Judas Priest tribute band Sabbath Judas Sabbath. Een aparte combinatie.
20120803-libertystreet-006 Liberty Street is een cover band die in 2009 opgericht is. Ze bestaat uit zes muzikanten, de zang van zangeres Judith wordt naast drums, gitaar en basgitaar ondersteund door de zang van Margo die daarnaast ook de tenorsax bespeelt. Het genre van de band is zeer divers, rock, pop, funk en soul zijn allemaal vertegenwoordig in een afwisselende set.
Het is duidelijk dat er veel bekenden, familie en vrienden in de gezellig volle kroeg aanwezg zijn op deze zaterdagavond. Daarnaast zijn er ook al de nodige rockers aanwezig die niet op Nirwana Tuinfeest zijn en die op tijd gekomen zijn om alvast een biertje te pakken. De diversiteit is groot, de sfeer is prima!
Of het aan de krapte en een gebrek aan bewegingsruimte op het podium ligt weet ik niet, maar bij vlagen (zeker bij de wat snellere) nummers komt de band wat braafjes over. Hier zou de band zich m.i. wat zelfverzekerder kunnen profileren. Desalniettemin een leuke tweede helft van de setlist die ik meemaak. Want ook ik behoor tot de bezoekers die eigenlijk voor de late night gig komen en die gewoon lekker op tijd aanwezig zijn.
20120803-sabbathjudassabbath-011 Sabbath Judas Sabbath is de tribute act van James Rivera, zeker geen onbekende in de metal scene. Zijn muzikale ‘ballast’ omvat bands als Helstar, Vicious Rumors en Seven Witches. Het optreden van vanavond zal eenmalig volledig in het teken staan van legende Ronnie James Dio.
Meteen bij opkomst laten de heren zien dat zij de heer en meester van het podium zijn. Een een show die overloopt van de testosteren, macho poses en decibellen en die draait om de fenomenale live stem van James volgt een setlist om je vingers bij af te likken, gebracht in een live show om je vingers bij af te likken. Duidelijk is dat een flink aantal bezoekers van Nirwana de weg naar The Rambler hebben weten te vinden. Bier heeft al rijkelijk gevloeid en vloeit rijkelijk door, en de wat meer ingetogen sfeer van Liberty Street (wij spelen voor jullie en jullie luisteren) is veranderd in een flinke portie audience participation time (wij spelen en maken er samen met jullie een ‘hell of a party’ van). Hoe dit samen te vatten? In een woord: fenomenaal!
Een aparte avond: twee totaal verschillende bands, twee totaal verschillende sferen. Beiden anders, beiden goed op hun eigen manier.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00