Home » Lord Of The Lost + Moon Shot – 013 (Tilburg) 1-11-2023

Lord Of The Lost + Moon Shot – 013 (Tilburg) 1-11-2023

door Jordy Weustenraad
486 views 4 minuten leestijd

Het is wederom feest in Tilburg. Deze keer is The Next van 013 overladen vol. Ditmaal voor de Duitsers van Lord Of The Lost en de Finnen van Moon Shot. Met slechts twee bands op het programma hoeven we pas om 20:00 aan te treden voor de support.

Die wordt vanavond verzorgd door Moon Shot. Een ensemble samengesteld uit voormalige leden van Children Of Bodom, Disco Ensemble en Lapko. Dit Finse gezelschap voert vanavond een eigentijdse Rockshow op, met een overvloed aan melodieën en snelle riffs. Met swingende tracks als Blood Looks Cool en Yes! mag het gezelschap op veel bijval rekenen bij de 700 aanwezigen. Zanger Ville’s enthousiasme werkt aanstekelijk en zorgt er herhaaldelijk voor dat het publiek meeklapt. Tijdens Marlboro Man krijgt Hennka de ruimte om z’n basvaardigheden te etaleren en doet dit met overtuiging. Wat soms wat moeizamer verloopt, zijn de cleane vocalen. Vooral in de rustige passages ervaart Ville moeite met de zanglijnen. Moon Shot weet niet de meest gevarieerde set uit de hoge hoed te toveren, maar zorgt voor uitstekend entertainment voor het merendeel van het publiek.

Dan de beurt aan de het Duitse vijftal. De populariteit van Lord Of The Lost blijkt al uit de enthousiaste reacties voorafgaand aan hun optreden. Zelfs voordat er een bandlid op het podium staat, weerklinkt luid gejuich van een groot deel van de fans. Het eerste harde en tevens oude nummer komt met Kill It With Fire al vroeg in de set en daarmee wordt de toon gezet. De gelaagde vocalen bieden een prima ondersteuning aan de (vaak uniforme) Industrial sound van deze band. De diverse wisselingen in vocale stijlen compenseren het gebrek aan instrumentale variatie. Het vrolijke, doch duistere Dry The Rain weet voor het eerst de hele zaal aan het klappen te krijgen. Tijdens het EDM-geörienteerde Under The Sun toont Chris zich een kundige zanger, die met zijn diepe tonen het publiek weet te betoveren.

Een greep uit de hoogtepunten in deze set zijn: de samenzang tijdens The Gospel Of Judas, de hoofdriff van Destruction Manual (waarbij de gitaar vakkundig gevingerd wordt, aldus Chris zelf), de synthesizers op Blood For Blood en niet te vergeten de tomeloze energie en het stralende enthousiasme van het publiek. Met Leave Your Hate In The Comments wil Lord Of The Lost de (online) haat bevechten en liefde verspreiden. De toevoegingen van snelle vocalen en DJ-scratches geven het nummer een lichte Nu-Metal touch. Natuurlijk hebben de heren sinds hun deelname aan het Eurovisiesongfestival stappen gezet in hun carrière. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven, moge duidelijk zijn, want het bescheiden hitje Blood & Glitter wordt hier uit volle borst meegezongen. Daarnaast wordt diezelfde plaat vanavond bijna integraal gespeeld.

Gared barst van de energie en wisselt de gehele set moeiteloos tussen gitaar, percussie en synths. Als afsluiters krijgen we mijn favoriet Drag Me To Hell en een cover uitvoering van The Look (oorspronkelijk van Roxette). In 90 minuten tijd weet Lord Of The Lost een samenvatting te geven van hun 15 jarige levensloop en doen dat met momenten van kracht en overtuiging. 

In een afgeladen zaal creëert Lord Of The Lost een groots festijn. Hiermee demonstreren ze hun vermogen om grotere zalen plat te spelen en het lijkt slechts een kwestie van tijd voor ze definitief door zullen breken bij een breder publiek. De band brengt namelijk een scala aan toegankelijke nummers zonder in te boeten aan intensiteit.  

Foto’s: Moica Duffels

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00