Home » Maple – Eat Your Dog

Maple – Eat Your Dog

door pim@rockportaal.nl
398 views 2 minuten leestijd


Wat hebben esdoorns, Frankrijk, honden en siroop met elkaar te maken? Allen komen ze bijeen in de band Maple. Hun eerste single Eat Your Dog is een lekkere garagerocker waar je niet stil bij kunt blijven zitten.  
Vorig jaar zag ik deze band optreden in poppodium Ekko, toen nog onder de naam Orange Maplewood. Ik schreef toen het volgende in een live recensie voor een cursus Popjournalistiek:
‘Regels zijn er om gebroken te worden. Dat is reden no. 1 waarom ik het voorprogramma meeneem in deze live recensie. De tweede reden is dat ze gewoon beter waren dan het hoofdprogramma.
De band Orange Maplewood is dat beruchte voorprogramma. Voorprogramma’s moeten het publiek opwarmen. Niet beter zijn dan de hoofdact. Stoute Orange Maplewood. Jullie breken de regels en dat mag niet! Maar godverdomme wat breken ze die regels lekker zeg. Oasis-achtige refreinen, stoner-rock riffs (Superdestroyer), Alice in Chains achtige samenzang en Hendrix-solo’s. Een vleugje noise eroverheen en voila: kippenvel.’
Wat ik destijds beloofd heb aan zanger Jordy Sangers is dat ik ze zou vertellen wat ik van hun LP Just Another Fairytale vond. Met vertraging (sorry Jordy): De LP is geweldig. Schaf ‘m aan, beluister hem op Spotify want je doet je oren er een enorm plezier mee.
Wat is er in de tussentijd gebeurd? De band heeft in Frankrijk nieuwe muziek opgenomen wat uiteindelijk resulteert in een nieuwe bandnaam: Maple. De muziek paste niet meer bij de Orange Maplewood en nieuwe single Eat Your Dog bewijst dat. De stonerrock en de noise hebben plaatsgemaakt voor up tempo garage rock en vrolijke poprefreintjes. Denk in de richting van de geweldige Ty Segall. Geniaal dus.
En ja, het nummer kan gaan over het eten van hond. Zoals in hun biografie op Facebook beschreven wordt is dat doodgewoon in Azië. En ja, ik heb het gegeten. Het was droog, smakeloos en ik ben er niet trots op. In tegenstelling tot de single.
Nu is het wachten op het debuutalbum dat ergens in 2018 moet verschijnen.
Ik ga nog ergens een frikandelletje scoren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00