Home » Mark Knopfler – Ziggodome (Amsterdam) 14/05/2013

Mark Knopfler – Ziggodome (Amsterdam) 14/05/2013

door melvin@rockportaal.nl
187 views 2 minuten leestijd

Vanavond is een bijzondere avond, vanavond staat niemand meer of minder dan Ex Dire Straits frontman Mark Knopfler  voor een uitverkocht Ziggo Dome!
14052013-MK-2De avond wordt geopend door singer-songwriter Ruth Moody. Haar kleine liedjes en mooie stem, lenen zich prima voor de mooie akoestiek van de Ziggo Dome. Een mooie en bescheiden opener van de avond.
De zaal is totaal afgeladen als Mark en zijn band een half uur later dan geplant het podium beklimmen. De eerste noten van What it is doen je gelijk realiseren waar je naar staat te kijken. Een van werelds beste en meest legendarische gitaristen. En als je het mij vraagt is het ook een van de betere live zangers die ik de afgelopen tijd heb gehoord. Met zijn zuiveren stem en het bekende rauwe randje weet hij precies hoe hij de songs brengen moet. De heren brengen vanavond een totaal van zeventien nummers ten gehore, nummers van toen en nummers van zijn laatste studio album Privateering. Voor mij houd het helaas snel op, aangezien ik slechts twee nummers aanwezig mag zijn. Maar ik weet zeker dat de rest van de show adem benemend is geweest!
Setlist: What it is, Corned Beef City, Privateering, Father and Son, Hill Farmer’s Blues, I Dug Up A Diamond, Seattle & Kingdom of Gold (met Ruth Moody), Romeo and Juliet, Telegraph Road & So Far Away (Dire Straits cover), I Used To Could, Haul Away, Postcard From Paraguay, Marbletown, Speedway At Nazareth, Piper To The End.
Op 7 juni 2013 staat Mark Knopler in de Ijsselhallen in Zwolle.  Kijk voor meer informatie hier.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00