Home » Matt Mitchell & The Coldhearts maken nieuw album bekend

Matt Mitchell & The Coldhearts maken nieuw album bekend

door Maurice van der Zalm
237 views 1 minuten leestijd

Matt Mitchell (Pride, Colour Of Noise, Furyon) kreeg de kans om een solo-album te maken onder de naam Matt Mitchell & The Coldhearts. Met Furyon wist Matt zich te onderscheiden en kreeg positieve kritieken van de Classic Rock en de Metal Hammer magazines en speelde onder meer op het Download festival, Bloodstock en het Poolse Woodstock. 
Na Furyon voegde Matt zich bij gitarist Bruce John Dickinson (Little Angels) en diens meer bluesyproject Colour Of Noise.
Nu is het tijd voor een eigen soloalbum. De single Black Diamonds wordt op 25 januari uitgebracht en daarin laat Matt horen wat we mogen verwachten van zijn solowerk.
Black Diamond is gestoeld op een prettige rock and roll basis met daarin de nodige bluesinvloeden. Het stemgeluid van Matt is lichtelijk rasperig, maar is netjes in het totale geluid opgenomen. Gitaartechnisch is Black Diamond mooi gevuld en de toevoeging van het hammondorgel geeft de compositie op dat moment een extra boost. Wanneer Matt aan het eind nog even lekker soleert is voor mij wel duidelijk dat we wat mogen verwachten van zijn nieuwe album.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00