Home » Mayhem – Doornroosje Nijmegen 31/10/2019

Mayhem – Doornroosje Nijmegen 31/10/2019

door eilish@rockportaal.nl
195 views 2 minuten leestijd

De legendarische blackmetalband die bekend staat om het album met een foto van hun dode zanger, staat vanavond in Nijmegen. Dead schoot zichzelf door zijn hoofd met een jachtgeweer en werd gevonden door één van de bandleden. Het eerste wat hij deed, was een foto maken voor hun nieuwe albumcover. Tja, van je bandleden moet je het hebben hè. Hoe kun je Halloween nou beter doorbrengen dan bij een concert van deze duistere Noorse figuren?
Het is al snel duidelijk de Mayhem de reputatie die ze op hebben gebouwd, graag hoog willen houden. Het drumstel dat voor de show alvast klaargezet wordt komt nog net niet tot het plafond. Oké, dat is misschien wat overdreven, maar hij is groot. Is ook niet echt een verrassing, aangezien de drummer van de Noorse blackmetalband bekend staat als Hellhammer. Als de band opkomt wordt de sinistere sfeer er niet minder op. Zanger Attila Csihar heeft zich compleet gehuld in een zwart kleed. Zijn gezicht is besmeurd met schmink, omgekeerde kruizen en zelfs hoorntjes.
De muziek doet de aankleding zeker eer aan. Duistere blackmetal met de ijzingwekkende zang erdoorheen. Toch zit de muziek van Mayhem ook vol melodie en een aantal steengoede gitaarsolo’s. Genieten is het, ondanks het feit dat er hier en daar wat mensen omvallen in de zaal. Misschien zijn ze wel bezeten door een demon? Nah, waarschijnlijk komt het door de drank. Zonde, want zo’n concert als dit wil je wel bewust meemaken. Heel af en toe zitten er wat clean vocals tussen de kwaadaardige grunts van de zanger, die nog echt goed klinken ook. Alleen jammer dat de zang soms wegvalt. Technische problemen misschien? Het doet echter niet af aan de kwaliteit van het concert.
Na een paar nummers pakt Csihar en nog even een omgekeerd kruis bij dat van een afstandje gemaakt lijkt te zijn van botten. Misschien is het verhaal dat de band beenderen van Dead heeft bewaard dan toch waar? Laten we er maar gewoon vanuit gaan dat het halloweendecoratie is. Laten we dat ook doen bij de schedel die hij even later tevoorschijn tovert. Vooral gezien het feit dat een deel van de bandleden ooit vast hebben gezeten, misschien wel voor moord. Laten we er maar gewoon niet teveel over nadenken. De muziek is goed. Een tikje intimiderend, maar dat hoort er natuurlijk bij. Met suizende oren naar huis gaan is uiteindelijk toch ook de reden dat we naar concerten gaan? Of geldt dat alleen voor ons?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00