Home » Reignwolf – 013 Tilburg 26/10/2019

Reignwolf – 013 Tilburg 26/10/2019

door eilish@rockportaal.nl
195 views 2 minuten leestijd

De Jupiler Stage van 013 heeft het druk dit weekend. Gisteren was hij uitverkocht en ook nu staat hij weer behoorlijk vol. Dit keer voor de bluesrockband Reignwolf. Een avondje lekker rocken met deze enorm energieke band, daar zeg je toch geen nee tegen? Dankzij hun krachtige performances stonden ze al snel op grote festivals, zoals Rock Werchter en Coachella. En dat terwijl ze pas één heel studio-album hebben gemaakt.
Als support heeft Reignwolf de rockband Himalayas meegenomen. Deze jongens komen uit Cardiff, Wales en is in 2015 opgericht. Ook deze band staat bekend om dynamische live shows, daarin sluiten ze dus perfect aan op het hoofdprogramma. Een mooi warmdraaiertje is het zeker. Deze enthousiaste muzikanten weten hun passie goed over te brengen met hun aanstekelijke nummers en lekkere bluesrock riffs.
De mannen van Reignwolf komen op in een donkere zaal. Daar verandert weinig aan naarmate de show vordert. De artiesten houden van de duisternis, dat is ook duidelijk in hun muziek terug te horen. Af en toe komt het in de buurt van psychedelische rock door het langzame ritme en de diepe, zware riffs. Daarentegen spat de energie van het podium af. Er wordt gesprongen, gerend en soms bijna gegooid. Heerlijk om naar te kijken en erg makkelijk om in mee gezogen te worden.
De donkere, rode verlichting versterkt de mysterie in de muziek van Reignwolf. Af en toe komt er even een witte lichtflits doorheen, waardoor we toch een glimp krijgen te zien van de lachende gezichten van de muzikanten. Ze hebben duidelijk enorm veel plezier in wat ze doen en dat brengen ze zonder moeite over. Ze verstoppen zich ook zeker niet achter op het podium. Ze staan nog net niet in de zaal, tussen het publiek. Als ze stil staan, tenminste. Als je zin hebt in een avondje lekker rocken, zonder teveel gedoe, even helemaal je hoofd leegmaken, dan is Reignwolf zeker een aanrader! Wij zijn weer klaar voor een nieuwe werkweek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00