Home » Meden Agan – Catharsis

Meden Agan – Catharsis

door Filip van der Linden
269 views 1 minuten leestijd

De Griekse band Meden Agan brengt symfonische metal met veel power en met een beetje gothic. Met ook nog een sterke zangeres, de derde reeds sinds de oprichting van de band, kom je dan al snel uit in de buurt van Within Temptation en Nightwish. Zo sterk is Meden Agan misschien niet op hun vierde album Catharsis, maar ze zorgen wel voor een frisse wind in het genre.
 
Deze Griekse band zou geen onbekende mogen zijn voor Nederlanders die het genre een beetje volgen. Sinds 2005 mochten ze al een paar keer opdraven als support voor Pain of Salvation, Within Temptation, Tarja, Epica en stonden reeds op de affiche van het Metal Female Voices Fest in België.
 
De nieuwe, klassiek geschoolde zangeres Dimitra Panariti is fenomenaal. Ze moet qua stembereik nauwelijks onderdoen voor Tarja. De rest van de band haalt niet altijd hetzelfde hoge niveau, al zijn het ook geen kneusjes. De solo’s van gitarist Diman Koutsogiannopoulos zijn top. Inzake compositie en opbouw laten ze als band wel nog punten liggen en ook het drummen mag best wat gevarieerder. Maar fans van symfonische metal zullen hun hart kunnen ophalen aan deze Catharsis. Wie pakweg After Forever of Circle Unbroken goed vindt, zal dit album zeker weten te waarderen.
 
De beste nummers op Catharsis zijn The Purge, Whispers In The Dark en Veil Of Faith.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00