Home » Heath Green And The Makeshifters – Heath Green And The Makeshifters

Heath Green And The Makeshifters – Heath Green And The Makeshifters

door Edwin Knip
170 views 1 minuten leestijd

Ruim dertig minuten authentieke blues uit Alabama, Verenigde Staten.
Dit is blues zoals blues bedoeld is! Zanger Heath Green heeft een geweldige stem en weet tien nummers lang te boeien. Naast zanger bespeeld hij ook de toetsen en mondharmonica. De andere leden van de band zijn gitarist Joy Nelson, drummer Jason Lucia en bassist Keelan Parrish. Parrish heeft niet op alle nummers gebast, op een drietal nummers wordt de baspartij gespeeld door Greg Slamen.
De nummers zijn blues, met hier en daar wat rock en soul invloeden. Het is het debuutalbum van de band die zich presenteert met tien eigen composities. Rauw en melodieus volgen de nummers elkaar op. Lange gitaar riffs komen voorbij, gedragen door de ritme sectie. Green heeft een rauw stemgeluid dat zich perfect leent voor deze muziek. Meteen vanaf de eerste tonen van Out In The City wordt je gegrepen en wil je het hele album luisteren. Lekkere uptempo blues, en ook in Secret Sisters blijft het tempo er in. Ain’t Got God is iets minder stevig, maar dat wordt snel rechtgezet in Hold On Me.
In I’m A Fool gaat het tempo helemaal omlaag en horen we een heerlijk traag blues nummer inclusief dat kenmerkende slepende gitaargeluid. Het is bizar om te bedenken dat Heath Green al vijftien jaar muziek maakt en dat hij in al die tijd redelijk onopgemerkt is gebleven. Dit is een album dat aandacht met een hoofdletter A verdient. Ga dit luisteren en laat je meevoeren op de tonen van de blues.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00