Home » Memphis Maniacs – Effenaar (Eindhoven) 04/03/2016

Memphis Maniacs – Effenaar (Eindhoven) 04/03/2016

door Maurice Tonies
162 views 4 minuten leestijd

MemphisManiacs01Lang zullen ze leven! Memphis Manics bestaan 10 jaar en willen dat graag met iedereen vieren. De koningen van de live-mashups zijn op clubtour om hun jubileum extra glans bij te zetten. Op vele festivals en podia hebben ze zich in de loop der jaren al bewezen en een behoorlijke reputatie opgebouwd. Geen wonder dat de Effenaar al een tijdje is uitverkocht. Maar…. wat gaan ze doen vandaag?
Er staat een flinke rij buiten bij de Effenaar. Het is gelukkig droog en in de rij begint de gezelligheid al. Bezoekers vertellen al over de eerdere show van de Memphis Maniacs en hopen vanavond weer volop mee te kunnen zingen. Ook herinnert men zich nog de goochelact van vorig jaar in de Effenaar en men wil wel weten of ze dit keer weer zoiets bedacht hebben. Om daar achter komen is wat geduld nodig. De DJ is in reggaesfeer en het duurt iets langer dan vooraf is aangegeven als de lichten van de grote zaal van de Effenaar doven.
MemphisManiacs03Er is geen goochelact vandaag, maar een dansgroep heeft de eer om de show te mogen openen. Harde beats klinken door de zaal en de ogen zijn direct gericht op de dames met fel gekleurde strepen op het gezicht en armen. Elke danseres mag een solo doen, waarna op de achtergrond de Memphis Maniacs al laten zien. Ze staan klaar om te gaan beginnen en als dan ook de dames hun performance hebben afgerond gaan de jubilerende heren meteen aan de slag. En hoe! Zoals ze al vaker hebben laten horen zijn het de absolute koningen van de Mashup. Waar anders dan bij de Memphis Maniacs hoor je onder andere AC/DC, Ace of Base, DJ Paul Elstak, Nirvana en LMFAO in een show voorbijkomen?
MemphisManiacs02Wie de mannen nog nooit heeft gezien heeft al die jaren echt wat gemist. In een moordend tempo wisselen de Memphis Maniacs van stijlen en nummers en weten dat live perfect in elkaar over te laten lopen. Dus nee, geen dj-act, maar met een heuse liveband. Dit doet deze formatie al zo’n tien jaar en vandaag krijgt de Effenaar het beste van dit jubileum voor hun kiezen. Er is voor gekozen om allerlei mashups uit het verleden de revue te laten passeren en kennelijk was de act met een verklede Elvis een van de eerste acts die de mannen hebben neergezet. Zo neemt de formatie de Effenaar in Eindhoven mee op een trip down memory lane. Oude klassiekers worden meegezongen en gedanst, maar soms wil het publiek wat taai overkomen Maar hier komt verandering in als Coldplay’s Viva La Vida klinkt. Uit volle borst wordt er meegezongen en vanaf dat moment gaat de Effenaar los.
MemphisManiacs04Het zijn voor de grote feeststampers die de Effenaar doen springen. LMFAO, Underworld, The Prodigy, Faithless en diverse houseklassiekers gaan erin als zoete koek. Ondertussen wisselen de vocalen op het podium, waardoor we continu een band in beweging zien. Elke muzikant krijgt wel een momentje om te stralen. Ook weet de zanger grappige dingen uit te halen door te blijven wisselen van typetjes. Dit allemaal zonder dat de show hier onder lijdt. Het tempo ligt wederom hoog en het lijkt soms of je tussen een silent disco staat. Het ene publiek zingt de ene melodielijn mee, terwijl de andere al het volgende nummer herkent. Ja, er zitten heel wat bekende nummers in vanavond en dat is de kracht van de Memphis Maniacs., Ze weten exact hoe ze het publiek moeten bespelen. Of dat nu met een dansgroep is, met een zogenaamde goochelstok of verkleed als een sjamaan. Topamusement van de hoogste plank.
Naast de mashups die al eerder eens te horen waren voegt de Memphis Maniacs daar graag wat nieuwe aan toe. De band heeft ondertussen ook een album opgenomen, zodat eenieder daar ook op een ander moment van kan genieten. Ook vanavond is de show weer in perfectie uitgevoerd. De felle kleding past prima bij de lichtshow  en de energie spat van het podium. Dit is hoe je een uitverkochte zaal aan je voeten krijgt, dit is hoe je een jubileum viert. Lang leve de Memphis Maniacs, op naar 12,5 jaar?
Foto’s door Dennis Jansen – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00