Home » Mister And Mississippi – Doornroosje (Nijmegen) 13/03/2015

Mister And Mississippi – Doornroosje (Nijmegen) 13/03/2015

door Maurice Tonies
173 views 3 minuten leestijd

Mister-Mississippi-A-1920x1080Eind januari verscheen We Only Part To Meet Again, het nieuwe album van Mister And Mississippi. Het schoolproject van de Herman Brood-academie pakte zeer succesvol uit en met hun gelijknamige debuutalbum wist de groep al veel fans voor zich te winnen. De nieuwe plaat doet daar nog eens een schepje bovenop en overal waar ze optreden trekken ze volle zalen. Zo ook vandaag in Nijmegen, want de show is compleet uitverkocht.
De Paarse Zaal in Doornroosje loopt langzaam vol als singer-songwriter St. Grandson betreedt. St. Grandson, oftewel Benjamin Decloedt mag zijn kunsten bewijzen. De aanger won onlangs talentenjacht De Nieuwe Lichting, een wedstrijd georganiseerd door Studio Brussel die op zoek zijn naar nieuw Belgisch talent. Met zijn dromerige Indiepop heeft hij het vandaag zwaar te halen in Doornroosje. De kleine nummers kunnen niet op tegen het rumoerige publiek. Hij wordt simpelweg overstemd door mensen die veel meer met elkaar bezig zijn dan met het kijken naar het optreden. Zijn kleine liedjes weet de zaal helaas niet te beroeren en ook de fraaie single Midnight Swim doet het publiek nauwelijks opkijken. Hopelijk komt daar met de hoofdact wel een hoop verandering in…..
En dat gebeurt! Zodra Mister And Mississippi beginnen met de woorden So This Is Where Our Journey Starts is het doodstil in de zaal. Iedereen kijkt en geniet van openingstrack Shape Shifter. Het wordt al meteen duidelijk dat de focus ligt op het promoten van het nieuwe album, want de groep speelt aansluitend de huidige single Meet Me At The Lighthouse. Zangeres Maxime Barlag is gezegend met een schitterend stemgeluid en mag zich gelukkig prijzen met haar band. De sfeer die het nieuwe album siert weten ze op een formidabele manier uit te dragen. Wat hier zeer zeker aan bijdraagt is de excellente lichtshow. Letterlijk alles wordt uit de kast gehaald om er een schitterend spektakel van te maken. De bezoekers worden helemaal meegezogen in de muziek, men heeft ineens geen tijd meer om hardop met elkaar te moeten praten.
Mister And Mississippi speelt in het eerste gedeelte van hun set louter nieuwe nummers, waarbij de band nagenoeg de kwaliteit van het album evenaart. Het optreden kent meerdere hoogtepunten maar tijdens In Between trekken ze werkelijk echt alle registers open. De bombastische sound die door de Paarse Zaal galmt en daarbij opgeteld het perfecte zaallicht maken het tot een geweldig optreden. Naast het nieuwe materiaal sieren er op de setlist ook nummers van hun debuutalbum en tijdens deze nummers wordt er zelfs behoorlijk meegezongen. Tijdens Northern Sky laat de zaal zich volop horen. Er zijn dus veel kenners naar de zaal gekomen om Mister And Mississippi te supporten.
Na ongeveer een uur verlaat de band het podium en is het hopen op meer. Mister And Mississippi keert terug op het podium en staat met z’n allen naast elkaar om het publiek op een speciale manier het toegift te starten. Een akoestische versie van Nemo Nobody klinkt. Nadat een eerste poging wordt afgebroken om het publiek even tot absolute stilte te manen spelen ze een schitterende versie, waarbij er richting het einde ook een rol voor het publiek is weggelegd. Het lijkt bijna of er een koor in het Doornroosje staat, zo mooi klinkt het. De band lijkt ook even onder indruk. Vervolgens pakken ze nog eenmaal de instrumenten op om de avond met een knallende uitvoering van For Us To Remember te doen afsluiten. En jazeker! Een show zoals deze zullen we ons nog wel herinneren. Wie dan ook de kans krijgt om de groep tijdens deze tour te kunnen zien moet zeker gaan kijken!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00