Home » Mob Rules – Tales From Beyond

Mob Rules – Tales From Beyond

door Edwin Knip
138 views 2 minuten leestijd

Mob Rules_Tales From Beyond_1500x1500 pxVier jaar wachten op het nieuwe album van de melodische power metal band Mob Rules was de moeite waard.
Na het in 2012 verschenen Cannibal Nation verschijnt er eindelijk een volledig nieuw album. Uiteraard waren daar nog de single My Kingdom Come en de compilatie Timekeeper, beide uit 2014, maar nieuw werk is toch altijd het lekkerst. Het album bevat een ultieme mix van melodic power metal en progressive metal, subtiel gemixt. Onder de nummers op het album treffen we ook het eerder genoemde My Kingdom Come aan, plus een nieuwe versie van de band’s klassieker Outer Space. Deze laatste titel is als bonustrack toegevoegd.  De versie die via i-Tunes verkocht wordt, bevat nog een extra bonus nummer, het eveneens opnieuw opgenomen Ghost Town. Zo trakteert de band op nieuwe nummers en twee bewerkte titels uit het archief. De band zat tien maanden lang in de studio om te werken aan dit nieuwe album. Nieuwe snufjes, nieuwe technieken en zelfs wat minimale wijzigingen in de muzikale context. Zo zijn er zelfs wat Keltische invloeden te horen op het album. Tekstueel heeft de band inspiratie gehaald uit oude boeken.
Het album opent met Dykemaster’s Tale gebaseerd op een boek van de Duitse schrijver Theodor Storm. Somerled gaat over een historisch figuur uit de twaalfde eeuw, half Schots, half Viking. Hij werd verjaagd uit zijn geboorteplaats, kwam terug om het te veroveren en trouwde tenslotte met de dochter van de Vikingen koning. Dust Of Vengeance is gebaseerd op een stuk van schrijver Florian Gerlach, over de duistere hersenspinsels die we allemaal hebben, maar nooit uiten. De stem van zanger Klaus Dirks is krachtig en helder, de gitaarpartijen van Matthias Mineur en Sven Ludke zijn sterk. Dan weer ruig en stuwend, dan weer subtiel en traag. Tekstueel valt er veel te luisteren op het album, dat ruim een uur duurt. Snelle nummers als On The Edge en Dust Of Vengeance worden afgewisseld met iets tragere nummers, zoals het in drie delen opgesplitste titelnummer Tales From Beyond.
Het is uiteindelijk een album geworden dat geen moment verveeld. Ook live staat de band z’n mannetje. En voor de Nederlandse fans is het dan goed om te horen dat de band op 10 april in Hedon, Zwolle speelt. Na het luisteren van het nieuwe album zal menig luisteraar overtuigd zijn, en zorgen dat hij/zij een kaartje voor het concert kan bemachtigen. En terecht!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00