Home » Orden Ogan – The Book Of Ogan

Orden Ogan – The Book Of Ogan

door Edwin Knip
126 views 2 minuten leestijd

OO_BOO-D_1500Hits, live opnames, demo opnames en ander obscuur materiaal in één box samengebracht, een feestje voor de liefhebber.
Het twintigjarig bestaan van de Duitse power metal band uit Amsberg wordt groots gevierd. In de box bevinden zich een Greatest Hits cd met daarop veertien van de beste nummers uit de muzikale geschiedenis van de band. De tweede cd bevat voor het eerst de officiële versie van het uit 2004 stammende demo album Testimonium a.d. waarvan het origineel vandaag de dag tegen hoge verkoopprijzen verkocht wordt. Beide cds worden gepresenteerd onder de titel All These Dark Years – The Best Of 2008-2015. Daarnaast bevat de box nog 2 DVDs en een 40 pagina tellend boek. Beide DVDs duren samen ruim zes uur, en bevatten naast twee concerten (Rockharz Festival 2015 en een show in Bamberg, ook uit 2015), een uitgebreide documentaire over de band, alle muziekvideo’s en meer. Het was eigenlijk niet de bedoeling om Testimonium opnieuw uit te brengen, maar door een groeiende vraag onder de fans en de, in de ogen van de band, belachelijk hoge prijzen voor de originele release gaven de band iets om over na te denken. En dus was het niet moeilijk om te voldoen aan het verzoek van AFM om het album toe te voegen aan de box set.
In de veertien grootste hits zit behoorlijk wat diversiteit, van snel en hard gaat het in het volgende nummer ineens over naar melodisch en subtiel. En wat te denken van de koorpartijen in All These Dark Years. Er is geen sprake van verveling bij de reeks van maar liefst 21 nummers die op de audio dragers worden aangeleverd. Keltische invloeden drukken hun stempel op The Things We Believe In. Het zorgt er voor dat het refrein van dit nummer nog lang na blijft galmen in je hoofd. Meer recht toe recht aan is het stevige We Are Pirates! En zo vormen de geselecteerde nummers een mooie bloemlezing. De toevoeging van het demo album uit 2004 geeft een mooi inkijkje in de muzikale start van de band. Iets minder bombastisch, maar al wel gedomineerd door stevig gitaarwerk. Het klinkt hier en daar nog wel wat braaf. Moods heeft zelfs een brede toetsen ondersteuning onder het nummer.  De afsluiter The Step Away is bijna ballad-achtig rustig met een mooie fade out met koorpartijen.
Er is duidelijk aandacht aan de box besteed, niet alleen is het materiaal voor de DVDs nauwkeurig uitgezocht en opgepoetst, ook het toevoegen van een zeldzaam item als de demo opnames die in 2004 in eigen beheer uitkwamen, is een schot in de roos. En tenslotte is er nog meer goed nieuws. De band speelt op 3 april aanstaande in Willemeen, in Arnhem.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00