Home » Morrès – A Good Day

Morrès – A Good Day

door hansravensbergen@rockportaal.nl
136 views 1 minuten leestijd

Morrès is een rocktrio uit de regio Arnhem/Nijmegen. De band is opgericht in 2013 en was aanvankelijk aan kwartet. In 2015 werd de EP Still uitgebracht, waarna de groep verder ging in de huidige samenstelling, Thomas Calis (drums), Johan Volman (basgitaar) en Anco Koens (zang, gitaar).
Morrès schotelt de luisteraar op de vijf nummers tellende EP A Good Day een portie stevige en puntige melodieuze pop/rock voor. De ritmesectie is stuwend en de zang is krachtig. Het openingsnummer Once, wat inclusief videoclip als single is uitgebracht, is daar een prima voorbeeld van. Het refrein nestelt zich snel in je hoofd. De melodieuze gitaarpartijen geven het nummer schwung. Niet zelden schurkt de band tegen U2 aan. Maar ook naar Muse hebben ze goed geluisterd. Met Blue Sky laat het trio horen ook een goede en krachtige ballad te kunnen componeren. Mercy klinkt daarentegen weer energiek met een melancholieke ondertoon en rauwe gitaarlicks.
De teksten gaan over onderwerpen als verlies in al z’n vormen en tegelijkertijd een ode aan het leven zelf. Persoonlijk smaakt het titelnummer A Good Day mij het best. Dit nummer haalt het beste in de groep naar boven.
De toekomst zal leren of het trio in staat is een volledig album vol te spelen. En of ze daarmee een blijvertje kunnen worden. Er zijn immers legio bands die in dit genre opereren. Voor mij staat buiten kijf dat de potentie zeker aanwezig is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00