Home » Nieuwe single en video voor Another Now

Nieuwe single en video voor Another Now

door Maurice van der Zalm
155 views 2 minuten leestijd

Het is nog geen jaar geleden dat de metalcorebelofte uit Eindhoven Another Now de triplesingle Distance uitbracht. Het was het vervolg op de dubbelsingle Lotus/Echoes en single Shijima. En met alle singles weet Another Now nauwkeurig te roos te raken. Met een optreden als openingsact voor Ice Nine Kills en shows op Jera On Air en Submitfest kreeg Another Now de erkenning die ze zeker verdienen. 
De creatieve explosieve innovatieve flow kreeg een opdoffer met de lockdown half maart. De bandleden moesten op afstand van elkaar het hele creatieve schrijfproces voor de nieuwe single blijven doorzetten. De lyrics beschrijven de psychische struikelpunten van oncontroleerbare pieken en diepe dalen waarin men zich kan bevinden. Achter het psychisch lijden schuilt de zoektocht naar hoop voor een emotioneel stabiele middenweg.
Vocalist Stef Rikken: ‘’De inspiratie is ontstaan vanuit het gedeelde dualiteitsgevoel binnen de band. Geluksmomenten die we voorheen deelden, werden als een lawine ondergesneeuwd door negatieve invloeden van de pandemie. Machteloos net als de rest van de wereld kon het ‘normale’ niet meer plaatsvinden. De impact op de muziekindustrie is enorm en hetgeen wat wij het liefst doen, optreden voor publiek, was komen te vervallen. Dit was een enorme klap voor onze motivatie en creatieve proces.’’
En ze doen het weer. De nieuwe single Outflow is wederom een schot in de roos. De metalcore is van hoogstaande kwaliteit en de 3,5 minuten krijg je alle elementen van het genre netjes en goed geordend voor je kiezen. Dat betekent extreme groovepartijen, een stevige gruntpartij afgewisseld met melodieuze refreinen. De compositie is opgebouwd als peper en zout, als zwart en wit, als zoet en zuur. Het houdt elkaar in evenwicht en versterkt de smaak. Met hun DIY mentaliteit heeft de single een volledig zelfgeproduceerde videoclip gekregen.
Maak je gereed voor dit heerlijke metalcoregeluid van Another Now en vergeet niet op 28 november in te loggen bij Baroeg wanneer je Another Now live kunt zien spelen.

 
 
Aankomende shows:
28.11.2020     Baroeg, Rotterdam

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00