Home » Paaspop 2015: Vrijdag (Schijndel) 03/04/2015

Paaspop 2015: Vrijdag (Schijndel) 03/04/2015

door Maurice Tonies
290 views 6 minuten leestijd

PaaspopHet festivalseizoen begint traditioneel in Schijndel. De harten van vele festivalgangers gaan sneller kloppen als de namen voor Paaspop bekend worden gemaakt. Op allerlei zolders in het land worden de kampeerspullen bij elkaar gezocht, want een mooi weekend vereist wat voorbereiding. De verhalen over modder en slecht weer, daar schrikt een festivalbezoeker niet van terug. Die is allang bezig met de blokkenschema’s, met keuzestress, welke artiesten op deze uitverkochte editie van Paaspop moeten echt gezien worden? Ook Rockportaal slaat geen editie over en sluit aan in de file voor Paaspop 2015!
De festivalbezoekers moeten op vrijdag nog even geduld hebben. Het festival raakt alsmaar populairder en ook in 2015 is het festival op voorhand uitverkocht. Door de ongunstige weersomstandigheden is het wat lastiger parkeren en staat er een flinke file. Eenmaal binnengekomen kijken we onze ogen uit. Wat heeft de organisatie het weer mooi aangekleed. Een schitterend terrein lonkt, hier kunnen we ons de komende dagen wel vermaken. En tja, dat het op bepaalde plekken wat nat is, dat weet iedereen allang. Gepast schoeisel aan en gaan!
TruckfightersHet programma is ondertussen eventjes bezig als we binnenkomen. Jammer dat we van een aantal bands geen glimp hebben kunnen opvangen, maar het begin van deze festivalvrijdag mag er zijn. In de Jack Daniels-tent is het al behoorlijk druk voordat de Truckfighters van zich komen laten horen. De mannen uit Zweden zijn geen vreemden meer in ons land. Afgelopen jaar wisten ze de kleine zaal van de Effenaar al op zijn kop te zetten en vandaag doen ze daar nog eens een schepje bovenop. Deze Goede Vrijdag blijkt een prima dag voor stonerrock. Wat een beest is drummer Enzo toch en klinken die gitaren lekker in de oren. De bezoekers kunnen dan ook niet anders dan met hun haardos schudden, vooraan een flinke pit te bouwen en de vuisten in de lucht te plaatsen. De band geeft aan blij te zijn om op Paaspop te mogen spelen en wat van hun nieuwste album Universe te laten horen. Terwijl buiten de temperatuur buiten de tent daalt lijkt het maar alsmaar warmer en warmer te worden in de Jack Daniels-tent. Wat een geweldige band om deze festivaldag mee te beginnen.
Def AmericansPaaspop biedt voor elke festivalbezoeker wel iets leuks. Of je nu van Rock, Dance, House, Hiphop, Pop houdt, er valt altijd wel iets te beleven. Of je loopt graag over het festivalterrein om vermaakt te worden door allerlei straattheater, het kan allemaal! Terwijl de zon langzaam ondergaat krijgen we te zien hoe mooi het terrein er uit ziet in het donker. Ook is de theatertent weer vertegenwoordigt op Paaspop. Een aantal cabaretiers komen zich een dezer dagen melden in Schijndel en ook zijn er bands te aanschouwen. Een van de bands die als laatste is toegevoegd aan het programma zijn de Def Americans. De Cash-coverband was al vaker te zien in Schijndel en ook vandaag laten ze horen waarom ze al zo vaak op het programma hebben gestaan. Het blijft geweldig om de groep uit Eindhoven aan het werk te zien. Als je even je ogen dichtdoet lijkt het soms of The Man In Black aanwezig is.
Selah SueWe hebben alleen helemaal geen tijd om de ogen te sluiten. Daarvoor biedt Paaspop nog veel te veel goeds. Afgelopen week kwam het album Reason op nummer 1 binnen in de hitlijsten. Het is Nederland niet ontgaan dat Selah Sue een nieuw album uitheeft en een volle Apollo-tent komt graag even kijken hoe de Belgische schone haar nummers komt vertolken. In een overtuigende set laat zangeres Sanne Putseys zowel oud als nieuw materiaal horen. Wat een geweldige stem heeft deze zangeres, die met haar gelijknamige debuutalbum al hoge ogen gooide. Haar stijl laat zicb niet zomaar in een hokje duwen. Selah Sue ademt reggae, soul, pop, rock, wat eigenlijk niet. Ondertussen wordt het alsmaar drukker in de tent en iedereen kijkt en geniet. Het applaus wordt grootser en zangeres Putseys lijkt onder de indruk. Pas laat in de set laat ze haar nieuwe single Alone horen, maar we zijn al overtuigd. Selah Sue is terug!
KensingtonOok in 2015 mag Kensington zich komen melden bij de artiesteningang in Schijndel. De band heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. 2014 was het jaar waarin hun grootse zegetocht begon en stonden alle grote festivals al in de rij om de mannen binnen te halen. Paaspop heeft geen Gouden Tip nodig om te weten dat ze gewild zijn en voordat de band uit Utrecht mag aftrappen staat de Apollo-tent wederom ramvol. Als de band het eerste nummer inzet zingt het publiek al massaal mee. All For Nothing is een grote hit en doet vele kelen wijd open zetten. De fans zijn aanwezig en kennen de nummers letterlijk woord voor woord. Het lijkt echter zo dat Kensington een beetje op een automatische piloot hun set afwerkt. Muzikaal is er niets aan te merken aan het optreden, maar de spontaniteit ontbreekt. Na ongeveer een half uur lijken de twee zangers binnen de band een beetje te smelten. Ze zoeken meer contact met het publiek en vanaf dat moment slaat de vlam werkelijk over. Er is wisselwerking tussen publiek en band en het feest komt dan pas echt los. Er wordt voor het podium meer gedanst en nog meer meegezongen.      Send Me Away, We Are The Young en War gaan er in voor zoete koek. Maar als je het publiek helemaal los wil laten gaan hoef je maar een ding te doen, begin met de regel Where Do We Go When The Streets Are Calling…. Tot achteraan in de Apollo-tent klonk Streets, de grootste hit van de Utrechters. Een flink applaus blijft dan ook niet uit en zo zit de eerste dag van het festival er alweer op en kijkt Rockportaal al uit naar het moois wat er nog meer te zien valt de komende dagen in Schijndel!
Foto’s door Marc Koetse – Rockportaal.nl


 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00