Home » Pale Seas – Stargazing For Beginners

Pale Seas – Stargazing For Beginners

door pim@rockportaal.nl
171 views 2 minuten leestijd


Jacob Scott begon rond 2010 met liedjes maken die de dromerige sfeer van Slowdive vermengden met de isolerende folk van Elliott Smith. Het resulteert in een dreampop geluid dat origineel klinkt vooral door de hoge stem van Scott die nog het meeste weg heeft van Brett Anderson van Suede. Het eenmansproject groeit en wordt in 2012 omgedoopt tot Pale Seas en er komt een gitarist en een bassist bij. Er komen vier singles uit; Something Or Nothing en Bodies/My Own Mind in 2012, Evil Is Always One Step Behind komt uit in 2013 en de laatste Places To Haunt komt uit in 2014. Iedereen wacht op een debuutalbum. Maar het blijft stil. Tot 2017. Het blijkt dat de groep zich heeft afgezonderd in een klooster op het Isle Of Wight om daar het langverwachte debuutalbum op te nemen.
Het residu is Stargazing For Beginners geworden, een plaat vol dromerige popliedjes die doen denken aan de warme dreampop van de jaren negentig. De liedjes van de singles Bodies/My Own Mind en Evil Is Always One Step Behind zijn opnieuw opgenomen en blijven prachtnummers. Een nummer als Bodies kan gebruikt worden als blauwdruk voor het perfecte dreampopliedje uit de nineties. Evil Is Always One Step Behind is een mooi eerbetoon aan Slowdive en postrock. De nieuwe liedjes zijn van hetzelfde hoge niveau met als uitschieters het beklemmend mooie akoestische Blood Return en de etherische titelsong Stargazing For Beginners.
Conclusie: Jacob Scott heeft in een interview het volgende gezegd over zijn moeder die kunstschilder was: ‘Ik heb meer van haar geleerd tijdens het opgroeien dan dat ik van muziek heb geleerd. Zij vond een manier om haar levenservaringen tot iets prachtigs en realistisch te maken. Om dat te zien, om getuige te zijn van iemand die haar leven in kunst omzette, dat was voor mij veel krachtiger dan muziek.’ Krachtiger en mooier dan Stargazing For Beginners kan kunst niet worden. Pale Seas gaat groot worden. Heel groot.
Op een schaal van 1 tot 10:
 9.5

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00