Home » Pesch – Pesch Is The New Orange

Pesch – Pesch Is The New Orange

door Filip van der Linden
316 views 2 minuten leestijd

Pesch Is The New Orange is de tweede EP van Pesch, het EBM-project van Peter Slabbynck van Red Zebra met Chesko Vandekerkhof van Der Klinke en Sam Claeys van zowel Red Zebra als Der Klinke. Deze EP verschijnt opnieuw enkel op splatter-vinyl en opnieuw zonder sleeve of kartonnen hoes.

Van de vier songs op deze EP kenden we nog maar enkel de vooruitgeschoven single I Wish I Was An Animal, een spottend pamflet tegen alle uitwassen van het mensdom. Muzikaal is dit relatief trage en hoekige, psychedelische EBM met ijskoude beats. Meer uptempo gaat het op het tweede nummer van de A-kant, Hurricane. Geen cover van Bob Dylan, wel een wervelende EBM/synthwave-track over orkanen en andere meteorologische verschijnselen.

De B-kant opent sterk met We Need A Hit, een nummer dat ze al live brachten op de releaseshow voor de eerste EP van Pesch. Uiteraard tongue-in-cheek en een track die gegarandeerd een glimlach op je gezicht schildert. Muzikaal steekt alles heel degelijk in elkaar en dit is heel dansbaar. Het vierde en laatste nummer van deze EP is I Feel Like I’m Made In China. Muzikaal en qua thema lijkt dit een ode aan of knipoog naar het album China Town van new beat-pionier Nux Nemo (Jo Bogaert). Maar dan met de typische Slabbynck-humor in de lyrics naar het hier en nu gekatapulteerd.

Pesch weet op deze tweede EP iets minder te verrassen dan op Melba van een jaar eerder, maar er staan zeker geen nummers op die teleurstellen. Wat ons betreft mag deze perzikenboom volgend jaar opnieuw vruchten dragen. Dat mag een derde EP of zelfs een volledig album zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00