Home » Peter Pan Speedrock – Doornroosje (Nijmegen) 23/04/2016

Peter Pan Speedrock – Doornroosje (Nijmegen) 23/04/2016

door Maurice Tonies
176 views 4 minuten leestijd

peterpanspeedrockNa 20 jaar gaat het jongensboek Peter Pan Speedrock dicht. Op dit moment worden de laatste hoofdstukken geschreven en is de band nog eenmaal op tour om langs alle zalen te gaan. De mannen uit Eindhoven Rockcity melden zich dan ook vandaag aan de deuren van Doornroosje in Nijmegen om daar voor de laatste keer de boel op zijn kop te gaan zetten.
Vandaag zijn er twee supportacts voordat het hoofdprogramma zich zal laten zien. Allereerst is daar de formatie Rectum Raiders die hun foute glamrock over de Paarse Zaal van Doornroosje uitstrooien. De heren doen dit vol verve en gaan er helemaal voor. De spandex mag weer uit de kast en ze zetten een vermakelijke act neer, waarbij er zelfs een danser met een paardenhoofd en een fotograaf in een zeer minimale outfit het podium bewandelen.  Het is fouter dan fout en de dito rock past prima bij de Rectum Raiders. De show en hun outfit matchen perfect, maar waarom de Rectum Raiders als voorprogramma dienen bij Peter Pan Speedrock is een meer dan groot raadsel.
Wie de zaal wel op de juiste manier weet op te zwepen zijn de Magnetic Spacemen. Deze rockende machine uit het Overijsselse Tuk gaat als een dolle te keer. Deze jonge honden zijn sinds 2014 bezig en hebben inmiddels als menig supportact gediend. Ze combineren diverse stijlen, waardoor het soms lastig is om te oordelen in welk hokje ze nu exact passen. Misschien zijn ze simpelweg nog zoekende maar daardoor is er in Doornroosje ruimte voor zowel punkrock als garagerock. Daarbij horen we duidelijke invloeden van The Who,  The Hives en ook The Ramones. Het publiek kan deze enthousiaste mannen wel waarderen en maakt er samen met de band een feestje van.
De show in Doornroosje is uitverkocht en vele fans hebben de weg naar Nijmegen gevonden. Aangezien de band staat geprogrammeerd in de Paarse Zaal, oftewel de kleine zaal van het podium staat het goed vol. Dat geldt ook voor de hal voor de ingang van de zaal waar fans bij de merchandisekraam nog even snel een t-shirt scoren van de Eindhovense helden. Terwijl veel bezoekers nog buiten de zaal staan klinken de eerste tonen van Cecil Brown en dan weet iedereen hoe laat het is. De laatste show van Peter Pan Speedrock in Doornroosje gaat beginnen. Shows van Peter Pan Speedrock vallen zelden tegen. Altijd gaat de band voor de volle 100 procent en zo lijkt het ook vandaag te gaan gebeuren. Het publiek heeft er in ieder geval zin en ook bij de bar is dat goed te merken. De bediening kan de flessen bier nauwelijks aanslepen. Het draait echter wel om de muziek vanavond en Peter Pan Speedrock laat een selectie uit hun muzikale oeuvre horen. Twintig jaar maakten ze menig podium en festival onveilig, maar vandaag gaat het gaspedaal simpelweg niet tot aan de bodem. De snelheid ligt iets lager dan dat we gewend zijn. Wel is het meebrullen geblazen met nummers zoals Better Off Dead, We Want Blood en de “hit” Resurrection. De vuisten gaan regelmatig in de lucht en vooraan wordt er flink gesprongen en gebeukt.
Bij een afscheidstour zou men vermoeden dat alles uit de kast wordt getrokken om het publiek nog eenmaal te bedanken voor al die jaren steun. Zo wordt er regelmatig de naam van Dikke “de nachtegaal” Dennis gescandeerd, maar ook vandaag is meneer Overweg niet aanwezig. Er zal dan ook geen Schoppenaas klinken en ook voordat de band aan het toegift begint zal Dikke Dennis niet het publiek oppeppen door de band weer het podium op te jagen. In het toegift horen we dan ook hoe zanger Peter zelf Megasdetitas voor zijn rekening neemt. Prima uitvoering, maar niet op de manier zoals we deze graag hadden gehoord. Het is dan ook vandaag niet de hardste en beste show uit hun carrière, maar meebrullen op Auf Der Axe blijft nog steeds niet vervelend. Wel mogen we ons afvragen of de koek simpelweg niet een beetje op begint te raken. Net zoals vandaag zal tijdens de allerlaatste show in Eindhoven de band ongetwijfeld afsluiten met “Houdoe! En bedankt!”
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00