Home » Primal Fear – Angels Of Mercy Live In Germany

Primal Fear – Angels Of Mercy Live In Germany

door Edwin Knip
143 views 2 minuten leestijd

Snoeiharde riffs, snerpende vocalen en beukende drums, Primal Fear is live een band boordevol energie en enthousiasme.
Een bijna vijf kwartier durende live registratie van een optreden in Stuttgart tijdens de Rulebreaker World Tour in 2016. De release bevat een vijftien nummers tellende cd en een dvd waarop naast het concert ook diverse videoclips staan. Ook staan er backstage beelden op van de tour, wat een leuk kijkje achter de schermen geeft. De live show is in een kleinere zaal en geeft een perfecte weergave van de energieke podiumperfomance van de band. Er is een minimaal contact met het aanwezige publiek, dat overigens nauwelijks te horen is op de opnames. Snelle en meedogenloze gitaar riffs volgen elkaar in een snel tempo op, de heren Baumann en Beyrodt maken er haast een wedstrijd van om de snelste melodieën te spelen. Zanger Ralf Scheepers is een charismatische leider op het podium, zonder moeite worden de hoogste uithalen gehaald.  Drummer Jovino werkt zich behoorlijk in het zweet achter zijn drumkit.
In een rap tempo volgen de nummers elkaar op, In Metal We Trust, Angel In Black, Rulebreaker. Stuk voor stuk snoeiharde, melodieuze rock. Lekkere riffs, stevig drumwerk en een solide baspartij. Eigenlijk moet je niet naar dit album luisteren, maar de bijbehorende DVD bekijken. De dynamiek op het podium geeft meer kracht aan de opnames. Af en toe is er een heel kort intermezzo met het aanwezige publiek, maar de band gaat toch vooral voor het uitvoeren van de nummers.
Ook de toegevoegde videoclips zijn het bekijken waard. Leer, motoren, schaars geklede dames en stampende rock worden in korte filmpjes samengevoegd tot een meer dan aangenaam schouwspel. Het volledige pakket voldoet boven verwachting. Een ijzersterk concert in een mooie verpakking die zeker niet in de collectie mag ontbreken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00