Home » Prong – Cacaofabriek Helmond 11/08/2019

Prong – Cacaofabriek Helmond 11/08/2019

door eilish@rockportaal.nl
312 views 2 minuten leestijd

Het is alweer het 25e jubileum van het album ‘Cleansing’ van de metalband Prong. En wat is nou een beter manier om dat jubileum te vieren dan een Europese Tour? Vanavond staan ze in de Cacaofabriek in Helmond, die de avond ervoor al een uitverkochte show van Fields Of The Nephilim heeft overleeft. Kans twee om de tent af te breken dit weekend!
Als support staat er vanavond een band van eigen bodem: Dada’s Troost! Deze Helmondse punkband zingt alleen in Nederlands, wat hen redelijk uniek maakt. De punk attitude is duidelijk aanwezig bij dit drietal. De meeste nummers zijn politiek getint en lekker kritisch. Een aantal delen van de lyrics maken ook even goed duidelijk dat de jongens trots zijn op hun Helmondse roots. Dapper van ze!
Het contact met het publiek staat duidelijk hoog in het vaandel bij Prong. Er wordt regelmatig over het podium gehangen en er worden heel wat fist bumps uitgedeeld. Een fan voorin staat enthousiast te roepen om zijn favoriete nummer ‘Prove You Wrong’, waarop hij van de bassist een goedkeurende aai over zijn bol krijgt. Zelfs tijdens de show worden er al een aantal plectrums uitgedeeld. De energie zit er goed in, dat blijkt wel als frontman Tommy Victor aan de toeschouwers vraagt om te springen en de eerste paar rijen bijna synchroon op en neer gaan.
Behalve de nummers van het album ‘Cleansing’ worden ook de oudere nummers van ‘Beg To Differ’ en ‘Prove You Wrong’ gespeeld. De artiesten zijn stuk voor stuk onuitputtelijk en hetzelfde valt te zeggen over hun fans. De harde en machinale metal van Prong is nog steeds even effectief als het altijd geweest is. Het gewelddadige gitaar geluid vult de zaal en het enige dat er overheen komt is de rauwe stem van Tommy, die regelmatig tevreden het publiek in kijkt. Wat deze avond ook opvalt is de hoeveelheid jeugd onder de toeschouwers. Veel ouders hebben hun kinderen meegebracht en die hebben me toch een plezier! Een aantal gaat zelfs in de rij staan om een t-shirt te scoren. De mannen van Prong doen het dus goed bij alle leeftijden!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00