Home » Purple Hill Witch – Purple Hill Witch

Purple Hill Witch – Purple Hill Witch

door Edwin Knip
159 views 2 minuten leestijd

Purple Hill Witch frontOntstaan op het platteland van Noorwegen en zwaar beïnvloedt door Pentagram, Witchfinder General en Black Sabbath, presenteert Purple Hill Witch drie jaar na het oprichten van de band haar debuut cd.
Donkere, slepende gitaarakkoorden stuwen je door de tracklist. Zeven donkere, maar pakkende nummers, samengevoegd tot één album. In 2013 was er al een officiële release, de 7” picturedisc Alchemy/Rendez-vous With Madness. De band bestaat uit zanger/gitarist Kristian Ingvalsen, bassist Andreas Schafferer en drummer Øyvind Kvam. De CD opent met Queen Of The Hill opent met een melodische gitaarriff, de zangpartijen zijn met een galm opgenomen, wat een apart geluid oplevert. Af en toe wordt het tempo iets opgevoerd, maar de basis blijft de slome riff. Astral Booze en Final Procession gaan eigenlijk op de ingeslagen weg voort. Karmanjaka heeft een redelijk uptempo melodielijn die doet denken aan de begin tijd van de heavy metal in de jaren zeventig. Het nummer is gelanceerd met een prachtige clip. Het is met ruim drie-en-een-halve minuut het kortste nummer op de CD. The Landing begint weer trager en doet licht denken aan het nummer Electiric Funeral van Black Sabbath’s lp Paranoid. Het nummer duurt bijna acht minuten, en als het nummer over de helft is, gaat het tempo even flink omhoog om daarna weer terug te zakken naar de ondertussen bekende riff. Aldebaranian Voyage en ten slotte het ruim elf minuten durende Purple Hill Witch sluiten de CD af. En goed album en live zal er veel te genieten zijn. Lang uitgesponnen gitaarsolo’s domineren nu al in enkele nummers.
In november 2013 speelde de band voor het eerst buiten Noorwegen, en werd tijdens een korte tour met Lord Vicar gespeeld in Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00