Home » Incantation – Paard van Troje (Den Haag)15/06/2014

Incantation – Paard van Troje (Den Haag)15/06/2014

door hilde@rockportaal.nl
153 views 3 minuten leestijd

incanationVanavond is er in het Paard van Troje een avond georganiseerd door de “The Hague Heavy Metal Alliance”. Welke de naam eer aan doet, want vanavond heb je hier niets te zoeken als je niet van de echte zware metal houdt. Combinaties van death-, doom-, black- en thrashmetal waarbij elke metal head zijn hoofd niet kan weerhouden van headbangen. Het beloofd veel zwaar geschut en het publiek is dan ook gepast gekleed in het zwart.
De Poolse band Supreme Lord komt vanavond de spits afbijten hier in Den Haag. Dit viertal schotelt een stevig potje death metal voor. Ze spelen een aantal nummers van hun laatste CD “Father Kaos”, waaronder de titelsong. Maar ook andere nummers waarvan een de titel de naam van de band eer aan doet, zoals Supreme Lord. Ze spelen behoorlijk strak en het publiek lijkt dan ook goed opgewarmd te zijn voor de tweede band.
Dit keer iets minder ver van huis dan Polen, gewoon uit het Nederlandse Limburg; Villainy. Drie heren die op een wat minder orthodoxe manier hun ding doen. Er wordt in verhouding weinig gezongen, maar dit maakt de muziek niet minder duister. Het nieuwste album “Villainy I” is dit jaar pas uit gekomen, dus dat beloofd veel gloed nieuwe tracks voor vanavond. Waaronder I wanna split the world in two en Charlatan van het nieuwe album maar ook andere nummers zoals The view from my ivory tower. Het zijn lange nummers met af en toe een lekkere solo, het geheel is afwisselend van stijl  wat het luisteren een stuk interessanter maakt.
Na het optreden komen de heren nog even de zaal in, ze zijn erg te spreken over het optreden, al hadden ze een paar technische problemen waar in het publiek gelukkig niets van te merken viel. Het pubiek  is ook erg te spreken over deze band, wat het dus een mooie tweede band maakt voor deze avond. Two down, and still two to go!
Op naar het Haagse UnseeN PerceptioN, een thuiswedstrijd voor deze nog jonge band. Ze bestaan pas twee jaar maar zijn al hard opweg, ze hebben al een EP en ze zijn bezig met een nieuw album. Ze hebben van hun EP onder andere Humanity is Overrated laten horen, maar geven ons ook een voorproefje van het nieuwe album met een nummer genaamd J.T.R. Een snel groeiende band die de metal met de paplepel lijkt binnen te hebben gekregen. Met bloed op de armen en het publiek oproepend voor een moshpit probeert de zanger om het aanwezige publiek in actie te krijgen. Het is echter niet echt heel druk, dus de poging mislukt. Het optreden zelf wordt er niet minder op, maar het is nog wel merkbaar een startende band.
Dan is het nu toch echt tijd voor de afsluiter van de avond, Incantation, een Amerikaanse death metal band. De band gaat al enige tijd mee, en er zijn dan ook een aantal mensen speciaal voor deze band gekomen vanavond. Dit is niet alleen qua bestaansduur van de band de oudste, maar ook de leeftijd van de bandleden liegt er niet om.
Oude nummers zoals Profonation, van hun eerste album (1990), komen voorbij. Maar ook nummers als Horns of Iradication en Shadows of the Acient Empire mogen niet ontbreken. De fans lijken erg tevreden met de keuze aan setlist van de band, maar het einde nadert altijd te snel. Gelukkig, zoals het hoort, geeft de band ook nog een toegift: Anoint the Chosen.
Er heeft weer even genoeg goddeloze death metal door Den Haag gegalmd voor deze avond. Het publiek lijkt tevreden met deze heftige maar jammer genoeg niet vaak meer voorkomende metal avond. Want de metal scene in Den Haag is niet meer zo heel groot. Het moet dan ook maar net je straatje van muziek zijn, maar vanavond blijft toch zeker geslaagd!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00