Home » Pussy Plays Again – Pussy Plays Again

Pussy Plays Again – Pussy Plays Again

door Xander Pas
1,9K views 2 minuten leestijd

In 1969 bracht Britse rockband Pussy een album uit genaamd Pussy Plays. Dit album is door de jaren heen een obscuur collector’s item geworden en is dankzij een reissue van Morgan Blue Town weer verkrijgbaar. Voor de psych liefhebber die maar niet genoeg kan krijgen van dat album, bestaande uit 8 fantastische nummers, is er goed nieuws. Originele drummer Steve Townsend heeft samen met Bob Sawyer, Paul Jackson en Rick Cullen een tweede Pussy album gemaakt onder band naam Pussy Plays Again.

Dit album kwam als een aangename verrassing. Ik ben groot fan van het originele album van Pussy uit 1969. Met nummers als “All of my Life” (wat ook als single is uitgebracht) en “The Open Ground” is dit een waar psychedelisch meesterwerk. Met zo’n debuut ligt de lat al snel erg hoog.

Album opener “Diggin’ Holes in the Sun” is een homage aan de opener “Come Back June” van “Pussy Plays” uit 1969. Waar je een kat luid hoorde miauwen, ligt er nu een kat vredig te spinnen voordat de band begint te spelen…

Een fijn zweverig geluid vult de kamer voordat er een mooi psychedelisch gitaargeluid door de speakers knalt zonder overheersend te zijn, ik kan het geluid lekker hard zetten zonder boze buren aan de deur te krijge. Dit psychedelische gitaargeluid wordt opgevolgd door de futuristische intro van “A Heaven of Pain”. Dit nummer bevestigd nogmaals dat dit een groep extreem getalenteerde muzikanten is.

Het stukje tussen “A Heaven of Pain” en “Blood on Your Wheels” genaamd “Requim in Chain”, klinkt heerlijk futuristisch en is een mooi bruggetje tussen de twee nummers. Dit soort bruggetjes zijn er wel meer. Ondanks dat de nummers vrij divers zijn en niet echt op elkaar lijken, maakt dit wel dat het album een mooi geheel vormt. Het nummer “Transmission of Unknown Origin / Forbidden Zone” is een goed geschreven progressive rock nummer, waar ze met “Rain Grey Town” het klassieke psych geluid waar Pussy om bekend stond terug brengen. Ook doet het album op momenten aan Gong en Ozric Tentacles denken.

Ik ben aangenaam verrasst met dit album. Het is een fijn album wat geen seconde verveelt. De band klinkt fris en brengen een fijn geluid de kamer in. Het is een album wat de aandacht grijpt en iedere luisterbeurt iets nieuws brengt. Een interessant album waar menig psych liefhebber van zal smullen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00