Home » The Zombies – Different Game

The Zombies – Different Game

door Xander Pas
1,6K views 3 minuten leestijd

Ongeveer acht jaar geleden brachten The Zombies hun vorige studio album “Still Got That Hunger” uit. Dat ze hongerig waren om muziek te maken was meteen duidelijk, wat een energie van een band die inmiddels zo’n 60 jaar bestaat. Toen ik Rod Argent sprak vertelde hij dat hij dat destijds hun beste album vond en dat ze met dit nieuwe album die nummers hebben overtroffen. De verwachtingen waren hoog, “Still Got That Hunger” was mijn kennismaking met de band en het is nog altijd een van mijn favoriete albums.

The Zombies zijn een van de weinige bands met een perfecte discografie. Een nieuw Zombies album is telkens weer puur genot en een gegarandeerde nieuwe favoriet in de platen verzameling. Ze vernieuwen zich telkens weer, er is geen album wat hetzelfde klinkt en er is geen nummer waar ik niet graag naar luister. Dat is in dit geval niet anders.

De teksten zijn wederom sterk en de band klinkt fris. Colin Bluestone’s stem klinkt met de jaren beter en ook Rod Argent brengt de teksten mooi in combinatie met ijzersterk keyboard spel. Argent is zonder twijfel een van de meest ondergewaardeerde muzikanten en songwriters. De rest van de band mogen we uiteraard niet vergeten. Het gitaarwerk van Tom Tooney klinkt letterlijk als muziek in de oren, evenals het rijke bass geluid wat Søren Koch brengt. De zoon van voormalige Kinks en Zombies bassist Jim Rodford, Steve Rodford, is nu al een tijdje de drummer van The Zombies. In 2020 heb ik hem voor het eerst live gezien, toen speelde hij met Colin Blunstone in Muziekcentrum de Bosuil in Weert. Recent nog, heb ik hem met The Zombies in 013 zien spelen en ook hier vulde een fijn ritme de zaal.

Dit album bevat een hoop hoogtepunten. Zo is de nieuwe opname van “I Want to Fly” erg mooi, dit nummer verscheen eerder op het Zombies album: “As Far As I Can See…”, wederom een album waar Rod Argent, terecht, erg trots op is. “Merry-Go-Round” is een fijn catchy nummer, wat mijn favoriete nieuwe nummer bij hun optreden in 013 was. Een goed swingend ritme, waardoor de seated setting bij 013 even genegeerd kon worden en er een heuse danszaal leek te ontstaan. Bij een nummer als dit kun je niet stil zitten. “Different Game”, het titelnummer, is een hele mooie opener, waar zowel Argent als Blunstone vocaal erg sterk zijn. “You Could Be My Love” is voor mij het sterkste en mooiste nummer op het album. Dit had zo op het eerste solo album van Colin kunnen staan. De stem van Blunstone complimenteert de tekst perfect.

Naast dat dit een van de beste albums van 2023 is, is dit ook een van de beste albums van The Zombies. Een mooie introductie voor nieuwe fans en een release om van te smullen voor de fans die de band al jaren volgen. Een modern meesterwerk van een band die na 60 jaar nog nooit teleur heeft gesteld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00