Home » Queen Forever – Fletcher hotel Rosmalen ('s Hertogenbosch) 07/07/2018

Queen Forever – Fletcher hotel Rosmalen ('s Hertogenbosch) 07/07/2018

282 views 4 minuten leestijd

Queen Forever is dé Queen tribute van Nederland die ook tot ver buiten de Nederlandse grenzen succesvol is. Vanavond ga ik voor het eerst bij een show kijken. Voor alle groot liefhebbers van Queen hebben de jongens wel wat waar te maken, ik ben zeer benieuwd.
Bij aankomst moeten we in de rij om de kaartjes om te ruilen voor bandjes en daarna is het zoeken naar waar het concert plaats gaat vinden, want dat staat niet duidelijk aangegeven. Het is boven in een evenementen zaal van het hotel. Een behoorlijk grote zaal die al behoorlijk gevuld is en uiteindelijk bijna helemaal vol staat. Er zijn pluspunten en minpunten voor de organisatie, door het bandje kan je vrij in en uit lopen, wat erg prettig is voor de rokende bezoeker en door het gebruik van muntjes kan je vooraf al een max. aan je uitgaven aan drank geven. Nadelen zijn dat je 10 euro moet betalen als je oud of slecht ter been bent voor een kruk en dat de glazen fris maar half gevuld zijn.
Ongeveer een kwartier te laat begint de show van Queen Forever. Al meteen ben ik onder de indruk want ondanks dat de frontman Timothy Drake wat diepte en volume mist lijkt zijn stem wel op die van Freddie. Hij heeft ook zijn looks echt op Freddie gebaseerd en weet ook een goede performance neer te zetten. Timothy wisselt gedurende de set steeds van outfit. Van wit met rood jasje tot leren pet en natuurlijk het gele jasje kan ook niet ontbreken. De rest van de band heeft ook hun best gedaan. Met pruiken en attributen weten ze wel de Queen band goed neer te zetten. Gitarist Jouke Westerhof , die als Brian May niet alleen de looks maar ook de sound feilloos weet te reproduceren. Hij zet de solo’s foutloos neer.
Al vanaf het derde nummer (Fat Bottom Girls) wordt er door de zaal voluit meegezongen. De sfeer blijft er lekker in zitten gedurende de set omdat de band erg goed met het publiek speelt. Tijdens Crazy Little Thing Called Love speelt Timothy zelf de extra akoestische gitaar en dat doet hij erg goed. Meestal hoor je het aan een zanger als hij iets doet naast zijn zang, maar bij hem loopt het vlekkeloos door. Bij het nummer Under Pressure neemt achtergrond zanger Kristian Salisbury de rol van David Bowie aan en dat doet hij erg goed. Hij heeft een geweldige stem en die weet hij zowel solo als in de backing erg goed te gebruiken. Hij neemt tijdens de rest van de set ook regelmatig wat hoge uithalen over van Timothy. Toetsenist Jeffrey Revet vult alle nummers aan met zijn toetsenpartijen. De geluidseffecten en de pianostukken zijn foutloos en voegen zeer veel toe aan de sound van de band. Echt een top toetsenist.
Tijdens de sets worden alle nummers snel achter elkaar gespeeld met een pauze van een kwartier tussen de twee sets. Er wordt sporadisch wat gezegd tussen de nummers door, maar door de interactie tijdens de nummers mis je het geklets tussendoor niet. De grootste hits komen voorbij en er zijn erg leuke kleine details, zoals de fietsbellen die ze live doen bij Bicycle Race en de geweldige meerstemmigheid die de heren en zangeres Linda Kinsbergen neerzetten. Linda zet niet alleen een geweldige backing neer, maar weet in haar rol als Montserrat Caballé ook zeker te overtuigen. De diepte van de echte opera zangeres ontbreekt en het klinkt erg voorzichtig gezongen. Maar ze zingt het echt heel erg goed, ze raakt alle noten in alle riedeltjes en alle uithalen. Helaas was Freddie in het Barcelona verhaal niet te vergelijken met het origineel, want hij doet niet alle uithalen die je wel verwacht en dat is erg jammer.
Na 2 uur spelen zit de gehele set er op en sluiten de jongens en dame af met nog twee nummers als encore. Friends will be Friends en We are the Champions konden natuurlijk niet ontbreken. Het afscheid en het buigen van de band gaat op God save the Queen zoals ook Queen zelf meestal deed. Dit was een erg goed concert, de band is zeker de moeite van het bezoeken waard voor mensen die van Queen houden of voor mensen die lekker mee willen zingen met bekende hits.
Setlist: One Vision – Tie Your Mother Down – Fat Bottomed Girls – Bicycle Race – 7 seas of rhye – Killer Queen – Another One Bites the Dust – Radio Ga Ga – You’re my best friend – I Want It All – Don’t Stop Me Now – Crazy Little Thing Called Love – Under Pressure – Who Wants to Live Forever – Bijou? Instrumentaal – I Want to Break Free – (Pauze) Hammer to Fall – A Kind of Magic – Innuendo – Love of My Life – Barcelona (Freddie Mercury cover) – Break through – Bohemian Rhapsody – Somebody to Love – We Will Rock You – (Encore) Friends Will Be Friends – We Are the Champions – God save the queen bij het buigen
Website: http://queenforever.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00