Home » Queensrÿche + Armored Saint – Effenaar (Eindhoven) 04/08/2015

Queensrÿche + Armored Saint – Effenaar (Eindhoven) 04/08/2015

door Marc Koetse
95 views 3 minuten leestijd

Al vroeg staan de eerste fans voor de deur van de Effenaar in afwachting van een van die legendarische bands. Queensrÿche komt, net als twee jaar geleden weer eens buurten in Eindhoven en heeft als amuses Beyond The Black en Armored Saint mee genomen. De geruchten gaan dat de stem van meneer La Torre niet helemaal je dat is. Laten we hopen dat het meevalt en we een fantastische avond gaan meemaken.
De aftrap is aan Beyond the Black, een female fronted metal band. Het is een vrij nieuwe band die het voorelkaar kreeg te debuteren op Wacken vorig jaar. Misschien ook niet zo heel gek, want hoewel kort is de set van prima kwaliteit, Lekker stevige basis, mooi gezongen door Jeniffer Haben. Op hun debuut album “Songs of Love and Death” worden een aantal liedjes nog ontsiert door een net iets te iele mannen stem, vanavond houdt men op grunts. Dat zou ik lekker zo houden. De set komt sowieso wat rouwer over dan de plaat.
 
Band twee in de line up, Armored Saint, set een wel heel erg lekkere show neer.  De band, net zo oud (of jong, het is maar hoe je het bekijkt) als Queensrÿche Heeft er geen moeite mee het publiek goed los te krijgen. Oud en nieuw werk wisselen elkaar af in een lange set van maar liefst 12 nummers. We zullen het maar een co-headliner noemen, want dit gaat duidelijk verder dan een opwarmertje. Een heerlijke show en zoals ik menig bezoeker na afloop hoorde zeggen: de beste band van de avond.
De geruchten machine over de stem van Todd La Torre bleek er niet ver naast te zitten. Sterker nog het viel helemaal niet mee. Als na een behoorlijk lange ombouw de mannen van Queensrÿche het podium opkomen en Todd de eerste uithalen mag doen op “Anarchy”, blijkt meteen dat het een worsteling gaat worden. Hij verontschuldigde dan ook zijn ‘fucking cold’ met de belofte er het beste van te zullen maken. Door middel van lange solo’s en muzikale intermezzos probeert men de zanger iets te ontlasten. Dat doen ze overigens helemaal niet onverdienstelijk, maar het publiek lijkt toch echt gekomen om mee te schreeuwen op de bekende nummers die de band zijn faam hebben gegeven wat bij onder andere “The Needle Lies” en “NM 156” zeker lukt. Tussendoor worden we nog getrakteerd op een nieuw nummer “Arrow of Time” dat op het binnenkort te verschijnen album “Condition Hüman” zal staan. De band sluit na een krap uurtje af met “Eyes of a Stranger”, het publiek een beetje in twijfel achterlatend. Het was niet wat de meesten er van verwachtten, maar ook zeker niet slecht.
 


 

 

 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00