Home » Reformist beukt verder met derde single, Klone overtuigt weer, Kalahari speelt metal met een knipoog en Alleviate tilt het geheel nog eens op

Reformist beukt verder met derde single, Klone overtuigt weer, Kalahari speelt metal met een knipoog en Alleviate tilt het geheel nog eens op

door Maurice van der Zalm
181 views 3 minuten leestijd

Reformist
Een maand geleden zette Reformist de tweede single online en veroorzaakte met hun geluid meteen een complete aardverschuiving. De nieuwe Nederlandse metalcoreband houdt de vaart erin door vandaag met een derde single op de proppen te komen. De video gaat vanavond om 19.00 uur in première.

Klone
Eén van de meest vooraanstaande bands in het genre van de melancholische progressieve rock is toch wel het Franse Klone. Sinds jaar en dag levert deze band albums af waar je je vingers bij af kunt likken. Een aantal meesterwerkjes die van voor tot achter één grote sensatie is. 11 juni brengt Klone, via Kscope, het eerste live-album uit (wanneer je het unplugged-album niet meetelt tenminste) met de veelzeggende titel Alive.
Klone zegt zelf over het album: “Here is a live testimonial, from our 2020 tour with Leprous and Marathon. Seeing the footage again brings back so many great memories of this tour. We are all hoping to see you on the road again very soon when conditions allow. In the meantime, we hope you enjoy the new album “Alive” and for it to bring back good memories for you as well. We’ve been busy during this time, working on a new studio album, which we can’t wait to be able to play live for you soon“.
Eén van de composities op het album is Sealed, dat afkomstig is van het laatste album Le Grand Voyage. De videoclip is nu beschikbaar.

Kalahari
Nog geen jaar geleden bracht het Italiaanse Kalahari de EP Theia uit. De vijf composities wisten te bekoren en op onze site werd er (onder meer) het volgende over geschreven:
Ik lust nog wel meer van deze band uit Italië en gelukkig heb ik ergens gehoord dat er al de nodige labels interesse hebben in Kalahari. Dit is een band die alle potentie in zich heeft om nog groot te worden.” (Rockportaal)
De band heeft niet stil gezeten en een lyricvideo bij de nieuwe single The Ivory Tower online gezet. Een compositie die een gevarieerd geluid laat horen, maar wel één waar de samenhang nog aanwezig is. Schurend aan de thrashmetal en lonkend naar de heavy metal laat Kalahari horen dat de EP Theia geen toevalstreffer is. Heen en weer geslingerd in stijlen en tempowendingen grooved de band er lustig op los.

Alleviate
Alleviate heeft een deal met Arising Empire getekend en wordt aangekondigd als supergroep en komt met de nieuwe single Die For Me. Met leden uit Our Mirage, Breakdown’s At Tiffany’s, The Evolutionist, We Are Perspectives en Time, The Valuator weten de heren wel hoe ze een puike compositie neer kunnen zetten. Opgericht tijdens de pandemie in 2020 mixt Alleviate technische metalcore, deathcore en hardcore tot composities die gekenmerkt worden door dikke riffs, deathcorevocals en melodieuze refreinen. De vijf muzikanten nemen vanuit hun eigen perspectief invloeden mee en hebben die weten te verwerken tot een aantrekkelijk geluid waarin de elementen van de diverse genres als gasbellen aan de oppervlakte borrelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00