Home » Reformist komt met tweede single

Reformist komt met tweede single

door Maurice van der Zalm
192 views 3 minuten leestijd

Ik zou het wel weten wanneer ik een festival als Jera On Air zou mogen programmeren. Het aanbod op metalcoregebied in Nederland is enorm goed. Naast de meer gevestigde bands laten bijvoorbeeld ook Changing Tides en Another Now horen dat ze metalcore op hoog niveau spelen en ook de gloednieuwe metalformatie Reformist uit Eindhoven verdient een plaats in de Champions Leage.
Nuntius Terrae is de tweede single. Een single die gezien en geplaatst kan worden tot de meer duistere en technische composities van het aankomende debuut Reform, Rebuild. Het is een concept EP waarin wordt verhaald over een apocalyptische ramp waarbij de oorzaak bij onze eigen planeet ligt. Zes diverse composities beschrijven de waarschuwingssignalen, de decimering van de mensheid en de overleving van een selecte groep mensen die een tweede kans krijgt. Een verhaal wat angstaanjagend dicht bij onze werkelijkheid komt…
Mocht het heerlijke The Warning flink uit de startblokken gaan. Nuntius Terrae heeft een wat zwaarder karakter met een tempo dat je gestaag, doch meedogenloos meeneemt. Het gitaarspel, dat in de video goed te volgen is, bestaat duidelijk uit twee lagen die elkaar mooi ondersteunen. De zang past uitstekend in het gehele plaatje en het zo heerlijk wanneer na twee minuten het accent helemaal naar het gitaarspel gaat maar tegelijkertijd een spanningsveld creëert. En dan is het alsof alle remmen los gelaten worden en in zijn geheel de compositie over je heen dondert. Subtiel wordt de (tweede) gitaarmelodie met lichtvoetige noten doorgezet.
Nuntius Terrae laat horen dat The Warning geen toevalstreffer was van Reformist. Nuntius Terrae heeft misschien een iets ander/zwaarder karakter dan de voorganger maar de stempel van de band wordt als een brandmerk in de metalcoregeschiedenis neergezet.
Voor deze meer technische song is gekozen voor een guitar playthrough video, om de nadruk te leggen op de grooves en duistere melodieën van de song. Voor de locatie van de shoot is de band wel terug gekeerd naar dezelfde industriële omgeving van het NYMA terrein in Nijmegen, waar ook de eerste video is opgenomen. Echter is het weer dit keer koud, grauw en onheilspellend: precies zoals de teksten van deze song. Na vele malen waarschuwen heeft Moeder Aarde genoeg van de aanhoudende vervuiling van de mens en ze neemt het heft in eigen handen. Hierdoor stuurt ze haar wraak de wereld over in de vorm van natuurrampen, ziektes en verschillende plagen.
“Nuntius Terrae” komt uit op alle social media- en streamingkanalen:
Spotify Pre save: https://nuntiusterrae.rfrmst.com
Youtube: http://youtube.rfrmst.com/
Facebook: https://www.facebook.com/rfrmst
Instagram: https://www.instagram.com/rfrmst/
Spotify: http://spotify.rfrmst.com/
Website: https://www.rfrmst.com/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00