Home » Republica – Brutal & Beautiful

Republica – Brutal & Beautiful

door Filip van der Linden
188 views 2 minuten leestijd

De Braziliaanse band Republica (niet te verwarren met de Britpop-band uit de jaren ’90) heeft reeds Zuid-Amerika veroverd en is nu toe aan de rest van de wereld. Hun nieuwe album wordt daarom wereldwijd uitgebracht en ze komen naar Europa om het album live te promoten. In december spelen ze zo o.m. het voorprogramma van Alice Cooper in Parijs en Deinze (België). In Nederland zal Alice Cooper waarschijnlijk een andere support hebben, maar misschien komt Republica wel ergens een eigen show of een ander voorprogramma of festival spelen.
 
Brutal & Beautiful is het vierde album van Republica en de band weet ondertussen waar ze sterk in zijn. Ze brengen een mix van heavy rock en thrash-, industrial en zelfs wat nu-metal en ze brengen die met veel power en veel aandacht voor de melodie. Matt Wallace mocht aantreden voor de productie en mix. Hij deed dat eerder al voor o.m. Deftones en Faith No More en dat zijn ook ongeveer de referentiepunten voor dit album: misschien geen volbloed-metal, maar hard genoeg om toch eens te checken. Met Soundgarden en Audioslave kom je ook al in de buurt.
 
Leo Beling heeft een stevige cleane stem en trekt in de songs alle aandacht naar zich toe. De band brengt een mooie, volle sound, met rollende baslijnen. De meeste nummers hebben veel vaart of aangename tempowisselingen. De beste nummers van het album zijn opener Black Wings, One Left In The Chamber, Endless Pain en single Beautiful Lie.
 
Powerballad Intimacy Of Your Soul heeft een wel heel lange aanloop nodig en kan als geheel niet echt overtuigen. Tears Will Shine is een betere poging om volop emotie te leggen in een traag nummer.
 
Brutal & Beautiful is een knap album van een band die zeker ook in Nederland fans zal vinden.
 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00