Home » Return To Void – Return To Void

Return To Void – Return To Void

door Edwin Knip
95 views 2 minuten leestijd

Progressieve rock uit Finland.
Het debuut album van deze band, bestaande uit zanger Markku Pihlaja, gitarist Saku Hakuli, bassist Pasi Hakuli, toetsenist Antti Huopainen en drummer Kaerlo Kukkonen. In eerste instantie was de band een drietal, zonder toetsenist en drummer, en brachten ze onder de naam Dick & Son’s akoestische versies ten gehore van Bruce Dickinson. Al snel werd er besloten om een volledige band te formeren en eigen muziek te componeren.
Voor het debuut album werd de band bijgestaan door Jussi Serengil die op alle nummers de backing vocals verzorgt. Op het nummer Sight Of Immortal Sea worden er nog eens twee extra achtergrond zangeressen ingevlogen. Het is meteen een moment van rust na de vijf voorafgaande nummers. Het tempo is wat lager en ook het volume is naar beneden bijgesteld. Hierdoor ontstaat een mooi gezongen ballad, met een subtiele muzikale begeleiding. Dat wil niet zeggen dat alle nummers snoeihard neergezet zijn, Consumer Heaven is een rock nummer, maar neigt bijna richting pop in het begin. Maar dan wordt het tempo wat opgeschroefd en komt er zelfs nog even een lekkere vette bas solo in. Gevolgd door flink wat toetsen partijen, en het is weer een geheel eigen productie geworden.
Liar is dan weer wat steviger en rauwer. Het album sluit af met het rustige Return To Void, een mooi samenspel van gitaren en toetsen. Gitaar solo’s en riffs worden afgewisseld met mooie toetsen partijen. Ruim veertig minuten aangename muziek die de fan van deze muziek zeker zal bekoren. Er zal hier en daar nog wat bijgeschaafd moeten worden voordat het volgende album komt, maar dat gaat de band ongetwijfeld lukken. Nu eerst maar hopen dat er aandacht getrokken wordt met dit album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00