Home » Ronde van Vlaanderen in videos

Ronde van Vlaanderen in videos

door Filip van der Linden
164 views 3 minuten leestijd

Af en toe verzamelen we voor jullie het betere videowerk uit België. Zo heeft heavymetalband Nightqueen een eerste clip uitgebracht voor de promotie van hun nieuwe album. De single Seduce Me moet ons verleiden om van het album Seduction te gaan houden. Dat is veel verleiden in één zin en dat is uiteraard ook het thema van de clip.

 
Stake is de nieuwe bandnaam van het vroegere Stake Number Eight. Muzikaal zitten ze nog steeds in de atmosferic sludgemetal. Hun volgende EP komt uit bij Hassle Records. Voor de promotie komen ze twee keer in Nederland spelen: op 24 mei in Cinetol in Amsterdam en op 25 mei in Sniester in Den Haag. De leuke clip voor Catatonic Dreams moet jullie daarvoor al even opwarmen.

Nog een band met een nieuwe naam. Sin Savage is de nieuwe vlag waaronder het oude Nightmare BE vaart. Binnenkort brengen ze hun eerste EP als Sin Savage uit. Zowel de single als de EP werden Lost In The Dark gedoopt.

Beyond Our Sight heeft een nieuwe EP uit, The Void Within, en daarvoor hebben ze een leuke video gemaakt bij de single Strenuous.

Niet meteen metal, maar de Belgische band A Bear Called Panda heeft een leuke video uit voor hun single No Money. De Hasseltse rockband, met ex-leden van de band Civilian, nam  begin dit jaar een eerste album op in de Jupiter Studio van de jonge, beloftevolle geluidstechnicus en producer Koenraad Foesters. Die plaat zal half september in de winkel liggen, maar in eerste instantie volgen er nog een drietal singles én bijbehorende videoclips. No Money is een vrolijke punkrocksong over schrijnend geldgebrek.

Dan hebben we nog een paar leuke lyricvideos voor jullie. Te beginnen met die van de nieuwe metalcoreband Hope Erodes. Die hun EP Rainwalker te promoten hebben.

 
De ook al Belgische hardrockband WildHeart stelt zijn tweede volledige album voor op WildFest, het eigen indoorfestival van de band. Om de fans van het genre al wat op te warmen brengt de band zopas al de lyricvideo uit voor de titeltrack No Love.
Wildfest wordt georganiseerd op zaterdag 25 mei in het stadje Geraardsbergen en verzamelt Belgische en vooral buitenlandse bands in glam, sleaze en melodische hardrock. Het indoorfestival is dit jaar reeds aan zijn vierde editie toe. Op het podium van JC De Spiraal in Geraardsbergen krijgt WildHeart dit jaar het gezelschap van Crazy Lixx, The New Roses, Aerodyne, Midnite City, Shiraz Lane, Snakebite en Raider.

En dan nog eentje die net echt een clip en zelfs geen lyricvideo is, maar toch interessant.  De Brusselse blackmetalband Enthroned brengt volgende maand zijn nieuwe album Cold Black Suns uit bij Season Of Mist en lost al een paar tracks, zoals deze Vapula Omega. Wij zijn alvast onder de indruk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00