Home » Rowwen Hèze – 013 (Tilburg) 10/03/2013

Rowwen Hèze – 013 (Tilburg) 10/03/2013

door Maurice Tonies
221 views 4 minuten leestijd

RH013De Limburgse band Rowwen Hèze kennen we natuurlijk van de grootse optredens Op vele festivals zijn ze een graag geziene gast en ook is er menig feesttent al op zijn kop gezet. Ook gaan er vele trouwe fans ieder jaar naar de fameuze slotconcerten om hun helden te zien spelen, waarbij het bier rijkelijk vloeit en ook door de lucht vliegt. Deze concerten zijn vaak met heel wat bezoekers, maar het kan ook wat kleiner, wat intiemer. Bezoekers van de 013 te Tilburg kwamen hier wel achter, want de band is op clubtour.
Het is niet de eerste keer dat Rowwen Hèze een rondje doet langs een aantal podia. Met de release van het album `Rodus & Lucius” ging de band ook al eens op clubtour. Nu is het echter weer wat jaren verder, maar ook is er een albumrelease te vieren. De band bracht in 2012 het album “Geal” uit en laat hier vast en zeker wat van horen. Op deze zondagmiddag zijn er dan ook flink wat bezoekers naar de zaal gekomen om de band te aanschouwen. Het middagmatinee begint met “Wakker Were” en er wordt al meteen meegezongen. De vele fans kennen de teksten van de band maar al te goed en als klassieker “Rowwen Hèze” wordt gespeeld zit de sfeer er meteen in. De band uit America heeft er zin en doordat ze nu eens in de zaal staan kan iedereen het ook goed zien dat ze er zin in hebben.
De setlist van vandaag bevat een groot aantal nieuwe nummers. Het album “Geal” levert een flinke bijdrage aan deze show en de fans blijken al heel wat nummers uit het hoofd te kennen. Ze zingen hard mee en eigenlijk komen ze met regelmaat boven het geluid van de band uit. Het volume lijkt op een “middagstandje” te staan en dit moet toch echt harder. Gelukkig wordt hier al vrij snel iets aan gedaan, waardoor het allemaal wat beter overkomt. De band varieert rijkelijk met hun repertoire, waardoor al vroeg de hit “Bestel Mar” voorbijkomt. Het feest komt al wat los in de drukke zaal van 013. Rowwen Hèze is een goed op elkaar ingespeelde band met zeer sterke muzikanten. Drijvende krachten zijn accordeonist Tren van Enckevort en zanger Jack Poels, die continu samen met de band het publiek opruien. Doordat de band met regelmaat op de rand van het podium naast elkaar staan zie je duidelijk het samenspel en het enthousiasme van deze formatie. Dit is waarom mensen naar een clubshow gaan, om alles van dichtbij te kunnen meemaken.
Zanger Jack Poels praat de nummers op een vermakelijke manier aan elkaar, maar wordt soms gestoord door een paar bezoekers, die ook graag een verzoeknummer willen indienen. Echter laat de band zich niet van de wijs brengen en speelt gewoon volgens planning door. Er is ruimte voor wat kippenvel in 013. Rowwen Hèze is natuurlijk bekend van de feestnummers, maar als de Limburgers “Auto Vleegtuug” en niet veel later “De Peel in Brand” inzetten worden sommige bezoekers toch even wat stil. Mooi zaallicht geeft deze nummers dan ook nog eens extra glans. Aangezien de band al een behoorlijk aantal jaar bestaat hebben ze al hel wat nummers uitgebracht die niet allemaal meer gespeeld worden. Voor deze clubtour zijn wat oudjes van stal gehaald en kan iedereen weer meezingen op “De Lamp Ging Oet” en “Loep Nar Dun Tap Toe Lei”. Ook zorgen de hits “De Neus Umhoeg”, “Ut Roeje Klied” en natuurlijk “Limburg” voor een zingend 013. De set van Rowwen Hèze ging dan ook vliegensvlug voorbij.
Gelukkig komt de band dan ook graag even terug voor een toegift. Een mooie uitvoering van “Heilige Anthonius” levert wederom kippenvel op, maar dit wordt snel omgezet in feest, want “Vergeate” is zo’n ultiem feestnummer. De feestelijke middag wordt vandaag afgesloten door wederom een oudje van stal te halen. Met “Tuba” zetten de Limburgers de zaal nog eenmaal op zijn kop. Rowwen Heze zorgt dan ook voor een heerlijke afsluiter van dit weekend en bewijst met de clubshows ook prima uit de voeten te kunnen. “Geal” komt naar je toe deze clubtour!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00