Home » Sacred Steel – The Bloodshed Summoning

Sacred Steel – The Bloodshed Summoning

door Jochem van der Steen
94 views 1 minuten leestijd

SacredSteelDGFGHet zou geen geheim moeten zijn dat Duitsers verstand hebben van curry worst, bier en power metal. Het laatste blijkt dan ook wel met deze plaat van de hardrock veteranen van Sacred Steel.
Alle tracks zijn typische power/ speedmetal platen met snelle riffs, goed verstaanbare vocalen en teksten die gaan over monsters, demonen en oorlogen. Godslasterlijk wordt het ook op ”No God / No Religion”. Hoogtepuntjes zijn wat mij betreft “When the Siren Calls” (had een Iron Maiden song kunnen zijn) en het agressievere “The Angels of Darkness”.  Als extra traktatie is er nog een cover te beluisteren van een Misfits-song. Powermetal gecombineerd met horrorpunk, veel mooier kan het niet worden!
Toch moet ik dan ook weer toegeven dat de kracht van deze plaat ook zijn zwakte is. Het is allemaal traditioneel heavy metal werk dat je de neiging geeft je spijkerjasje-met-Iron-Maiden-cover-op-de-achterkant uit de mottenballen te halen en een flink potje te headbangen. Het is dus ook weinig vernieuwend en zal een groot aantal nieuwere, avontuurlijkere metalfans doen gapen. Persoonlijk ben ik nog altijd gecharmeerd van bands als deze, die je meenemen in een tijdreis naar de jaren tachtig.
Extra pluspuntje nog voor de mooie stripboek-achtige hoes!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00