Home » Sangue Ruim – Sangue Ruim

Sangue Ruim – Sangue Ruim

door Jordy Weustenraad
959 views 2 minuten leestijd

Voor wie dacht dat Brazilië uitsluitend het thuisland was van Thrash/Death Metal bands, zoals Sepultura, Nervosa en Crypta, heeft het bij het verkeerde eind. In het Latijns-Amerikaanse land zijn er ook groepen te vinden die zich richten op de corestijlen. Een goed voorbeeld daarvan is Sanque Ruim, (vrij vertaald, Slecht Bloed) afkomstig uit Rio Grande Do Sul.

De band komt twee jaar na oprichting met dit selftitled debuut, waarop uitsluitend in het Portugees wordt gezongen. De driekoppige formatie weet traditionele Metalcore riffs te voorzien van rauwe, bijna Death Metal-achtige zang. Zo nu en dan horen we chaotische uitspattingen die neigen naar het Mathcore-genre, zoals goed te horen is op Proclamação. Een groot pluspunt in deze muziek zijn de technische riffs en de uitgesponnen breaks op onder andere Restos De Uma Existência. Het brute en krachtige Ad Nauseam, wordt zonder pardon afgewisseld met een dromerige interlude.De lage chugs in combinatie met de screechy gitaarklanken komen perfect tot hun recht. Op afsluiter A Beira Do Esquecimento, wordt er nog wat gespeeld met vocale toonhoogtes, zo krijgen we naast de lage Deathgrunts, ook nog wat hoge krijsen. Hoewel de tracks allemaal veelal hetzelfde zijn, zorgen de tempowisselingen ervoor dat het niet eentonig wordt. Het unieke aan deze band is het ontbreken van een basgitaar, toch valt er aan de composities niets aan te merken.

Moge het duidelijk zijn dat deze heren het (metalen) wiel niet opnieuw uitvinden. Toch zetten ze hier een uiterst prettig resultaat neer en heeft dit debuut potentie tot veel moois in de toekomst. Deze plaat zal niet alleen de fans van Metalcore bekoren, maar verdient ook de nodige aandacht in de Death Metal scene. Het is fijn om te zien dat de underground nog altijd bloeiende is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00